Диригентът на мъжкия хор в Дупница Таня Камбурова катери Рила през лятото, измина най-опасния туристически маршрут в Пирин – Кончето

Таня Камбурова с Рафи, когото „Арт поп” подгрява на Майските празници на културата в Дупница т.г.

В началото на август с „Арт поп” заминаваме на конкурс в Бургас, а след това и в Албания, каза музикалната педагожка

Музикалната педагожка Таня Камбурова се отдаде на летни походи из планините на Югозапада.

„Арт Поп” преди потеглянето към Самоковището

Само в рамките на няколко дни неуморната ръководителка на Вокалния състав „Арт Поп” и диригент на Мъжкия хор „Св. Иван Рилски” в Дупница се изкачи до Бистришкия водопад и х. „Самоковището” в едноименната местност в Рила, намиращи се над дупнишкото село Бистрица, и измина най-опасния туристически маршрут в Пирин – Кончето.

„На 17, 18 и 19 юли с „Арт Поп” бяхме на лагер в планината, на Самоковището. След това с група от 6 човека – на Кончето, минахме през казаните. Аз бях единственото момиче в компанията. С този преход реших да преодолея страха си от високо. Изкачихме върха за около 9 часа. Беше вълнуващо”, разказа Таня. Кончето е най-опасният туристически маршрут в Пирин. Представлява тесен ръб между върховете Кутело и Бански Суходол, на височина 2800 метра. Навремето, преди участъкът да се обезопаси с метално въже, туристите са го преминавали възседнали като на кон. От там идва звучното име Кончето, разказват опитни планинари.

Ръководителката на „Арт Поп” сподели и за предстоящите изяви на талантите от групата, които въпреки крехката си възраст имат зад гърба си десетки награди от изяви.

„В началото на август с „Арт Поп” заминаваме на конкурс в Бургас, а в края на същия месец и началото на септември – на конкурс в Албания”, уточни Камбурова.

Името на даровитата и амбициозна диригентка нашумя покрай участието на хор „Св. Иван Рилски” в проекта „Игра на хорове” в „Шоуто на Слави”. Както сме писали, Таня Камбурова е от Горна Оряховица, омъжена в Дупница. До началото на тази година беше експерт в отдел „Култура” на община Дупница, който напусна, за да има повече време за малката си дъщеричка и преподаването в частна вокална школа.