Около 9000 лева са вложените досега средства от община Дупница за материали.

Предстои още работа около изграждане на отопление, обзавеждане, бокс, ремонт на тоалетните и т.н., каза кметът на дупнишкото село Софка Скоклева

Със свой клуб за свободното време ще се сдобие скоро село Яхиново. От месец и половина се прави цялостен ремонт на постройката, а идеята е на кмета на селото Софка Скоклева. “Имаме нужда от такъв клуб за по-възрастните, за дамите от селото, за децата, както и за различните ни самодейни групи по пеене и танци, които да провеждат своите репетиции.

Собственик на самата конструкция е Иван Грънчаров. Веднъж в разговор го попитах какво възнамерява да го прави и след като каза, че няма никакви намерения, го попитах дали не може да го направим клуб за селото. Човекът веднага се съгласи и го дари, за което съм му много благодарна. Потърсих веднага за съдействие кмета на общината инж. Методи Чимев, защото са необходими много материали, който веднага се съгласи и започнахме. Предстои още работа за изграждане на отопление, обзавеждане, бокс, ремонт на тоалетните и т.н. Не мога да скрия радостта си, че идеята се приема много добре и от самите жители на селото, като някои доброволно се включват да помагат”, коментира Скоклева.