Воден ад в Дупница! С плач вдовицата Гълъбина Георгиева греба фекалии от наводнения си дом

Васил Авджийски и певицата адвокатка Даниела Никифорова са с наводнени домове.

Адв. Даниела Никифорова: На майка ми й прилоша, ще плъзнат зарази

Пожарникари се притекоха на помощ на наводнените семейства на ул. „Трети гвардейски полк” в Дупница и отводняваха залетите им с фекални води домове.

83-годишната вдовица Гълъбина Георгиева се разплака, влачейки тежки кофи с фекална вода от стаята си.
Пенсионерката от пощата Йорданка Митева

Една от потърпевшите е адвокат Даниела Никифорова. „В кой век живеем в Дупница? Ще плъзнат плъхове и зарази от канализацията по домовете ни”, възмути се Никифорова.

Събрание на квартала
Наводненият дом на Пламен Мавров

„Канализацията на цялата улица „Трети гвардейски полк” е запушена с тоалетна хартия. Шефът на ВиК И. Илиев ми обясни, че капацитетът на канализацията е 4,5 л в минута и е силно ограничен заради тоалетната хартия бетонирала канализацията.

С наводнени домове са Васил Авджийски и Пламен Мавров.
Отводняване на къщите на Даниела Никифорова и Пламен Мавров

Това я прави опасна и неизползваема”, заяви Васил Авджийски, чийто дом също е наводнен, за което „Вяра” първи писа. „Имаме нужда от помощ, трябва да дойдат експерти и да ни решат проблема. Трябва да се вземат бързи и надежни мерки защо при всеки пороен дъжд от това лято се наводняваме, вече трети път”, заяви съседка.

Пожарникар изпомпа с помпа фекалните води.

„50 години живея в тази къща, такова страшно нещо не е имало. Опасявам се, че основите на къщите могат да поддадат”, допълни В. Авджийски.

Тоалетните на партерните етажи на къщите по улицата бликнаха като фонтан и заляха с фекални води покъщнина, мебели, зимнина на жители на улицата.

Любомир Авджийски

Екип на пожарната служба в Дупница се притекоха с техника да отводняват домовете с № 32 А и №34. Механата и мазето на Пламен Мавров също плуваха във фекални води. „Котлето за парното ми, което тежи около тон, вече ръждясва след първото наводнение. Общината ми изплати една сума за наводнението”, обясни Пламен. В момента той не работи никъде. Бившата пощаджийка, вече пенсионерка, Йорданка Митева също е наводнена. Съседката Гълъбина Георгиева, която не чува, имало опасност да се подхлъзне, споделиха опасенията си комшии.

Васил Авджийски изнася с кофа фекални води от къщата си.

83-годишната жена се разплака, влачейки тежки кофи с фекална вода от стаята си.

Даниела Никифорова сподели: „Имах късмет, че бях у дома при майка си. Тя толкова много се уплаши, че й прилоша при наводнението”. Васил Авджийски допълни, че бързата намеса на пожарникарите е спасила от заливане горните етажи.

„Това е домът на Любомир Авджийски, май фекалиите са изригнали на правилното място. Същият плюе наляво и надясно, без да се съобразява какво и срещу кого говори, като не подбира средства. Ако не си спомня, той е същият, който заяви по адрес на в. „Вяра”, че е кафява медия. Дали това не е провидение?”, пишат читатели на редакционния имейл. Разбира се, че всички трябва да му помогнат в трудната ситуация. В. „Вяра” даде пълна гласност на проблема на Л. Авджийски и продължава да изпълнява ролята си на трибун. Авджийски до ден-днешен не се извини за обидите към журналист на в. „Вяра”. Припомняме, в Дупница проектът на „Да, България”, чийто лидер в града е Л. Авджийски, претърпя пълен провал, а той е осъден за обида заради публично разпространени клеветнически твърдения срещу заместник областния управител на Кюстендил Матей Попниколов. Съдия Ели Скоклева призна за виновен Любомир Авджийски, а кариерата му угасна напълно.

 

Подробности в печатното издание