Колоездачът Цветан Иванов от Бобов дол празнува ЧРД, приеха го студент по дентална медицина в МУ-София

Цветан Иванов

Абитуриентът колоездач Цветан Иванов от Бобов дол празнува рожден ден. Точно преди празника си Цветан бе приет да учи дентална медицина в Медицинския университет в София.

Тази специалност му е била първо желание. Талантливото момче едва успя да отговори на честитките както за рождения си ден, така и на поздравленията, че вече е студент. „Имаш една докторска титла в колоезденето, чакаме втората в медицината”, горд е Александър Масларски.

В края на май Цветан спечели старта за любители в колоездачно състезание в Дупница и Сапарева баня и получи чек за 50 лв. за първо място. През юни пък стана №1 в генералното класиране в изкачването до хижа „Вихрен”. „Наистина страхотно трасе и баир – общо 16 км, само изкачване с около 1100 метра денивелация. След 4-тия километър продължих до финала сам, като никой от останалите състезатели не ме застигна. Всичко това, разбира се, нямаше как да се осъществи без подкрепата на моите приятели”, каза тогава Иванов. Той е неразделен с колелото си, като един от любимите му маршрути е да катери с него Седемте рилски езера.