78-годишна баба от Кюстендил изхвърли през терасата 10 000 лв. от спестяванията си на полицай менте, усети се след дъжд качулка

Катя Табачка

Съграждани заляха социалната мрежа с крайни коментари: Тези хора не се научиха да дават пари на „ало” измамници

Полицейският говорител Катя Табачка: Не давайте пари, поискани по телефона

78-годишна баба от Кюстендил се оплете в мрежите на „ало” измамници и се раздели с крупната сума от 10 000 лв. Възрастната жена получила обаждане по стационарен телефон от непознат за нея мъж, който се представил за полицай.

Той я убедил да съдейства за залавяне на телефонни измамници в региона и наивната баба метнала спестяванията от терасата на жилището си в квартал “Запад”. Жената започнала да се измъчва заради стореното, не издържала и се обадила в полицията да разкаже за случилото се. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор, съобщават от ОДМВР – Кюстендил и за пореден път напомнят – пари, поискани по телефона, не давайте. Полицията не иска пари от гражданите по никакъв повод. Не задават въпроси полицаите за спестяванията на гражданите или наличните пари в домовете им. Ако лично не познавате човека, който ви се обажда, не отговаряйте на въпросите му. Звънете на тел. 112, той се избира без код.

Неприятният случай отприщи и дискусия в социалната мрежа, която бе залята с много коментари. Димитър Гецов споделя: “Една и съща схема години наред, постоянно се говори за това и продължават да се връзват…”. На същата позиция е и Милена Димитрова, която пише: “Вече започвам да се ядосвам на такива хора. То пък бива прост народ. Постоянно и непрекъснато се говори за това”.

Не липсват и по-остри и крайни изказвания. Бойко Георгиев пише: “Това ясно, друго не ми е. Тия баби нямат ли внуци – да им ги вземат тези пари, та ги дават на други”, а Димитър Методиев се чуди: “Откъде ги вадят тия баби тия 10 000 лева, много ми е интересно????”.

Илияна коментира: “Ей, тъп народ, ама така е – имала-дала!!!!!”. Анастасия Петрова обобщава: “Мизерствала, гладувала, спестявала… ама че тъп народ! Не можа да разбере, че само похарчените пари са негови”.