Добрин Червенков надигра стотици съборяни на ръченица в Стоб, Милена Вучева си напазарува чехли за цялата рода

Добрин Червенков надигра всички на ръченица.

Кметът на Кочериново Иван Минков и ОбС шефът К. Везенков също се веселиха на празника

Хиляди съборджии 3 дни тресоха с танци и веселие кочериновското село Стоб. На събора дойдоха и туристи, тръгнали към Рилския манастир, за да се повеселят и да хапнат вкусна скара.

Председателят на ОбС-Кочериново адв. Калин Везенков с кмета Иван Минков и кмета на Пороминово Кирил Калинков
84-годишната стобчанка Велика Горова с дъщеря си Весела и зет си Росен Марков на събора

Кметът на село Стоб Георги Ставрев покани общинските съветници и кметските наместници от Кочериновско на по бира и кебапчета, трапезите бяха отрупани с пържоли и  суджуци.

Кметът на село Стоб Георги Стефанов с приятели и колеги
Мурсалевският кмет Робертино Киров на събора в село Стоб

Кметът на общината Иван Минков, председателят на ОбС адв. Калин Везенков, кметът на село Мурсалево Робертино Киров, кметът на Пороминово Кирил Калинков, кметицата на Крумово Илинка Маринова бяха ВИП гости на събора.

Кметът на Кочериново Иван Минков бе гост на събора в Стоб.

От съседните села и градове също се стекоха десетки жители, а някои от гастарбайтерите споделиха, че специално са си планирали отпуската, за да присъстват на курбана в Стоб.

4-годишната Ася пъргаво се хвана на хорото.
 Кирил Петров с дъщеричката си модел Ася

Съборяните оживено разговаряха и пазаруваха от сергиите на събора, където можеше и от пиле мляко да се купи, пошегува се Милена Вучева от Стоб. Тя си напазарува чехли за себе си и всички роднини. Софиянецът – зет в село Стоб – Кирил Петров обикаляше сергиите с кокетната си 4-годишна дъщеричка, вече модел в София. Щом се засвири ръченица, малката Ася заряза покупките и бързо се хвана на хорото. Добрин Червенков беше най-добър на ръченица. Много от възрастните хора си бяха взели от вкъщи удобни столчета и седнаха да гледат хорото и съборянитие. 84-годишната Венера Горова бе приседнала на стол до дъщеря си Весела и зетя Росен, които си дойдоха в Стоб от София специално за празника.