При обновяването на пътя Сапарева баня – Паничище са източени между 2 и 3 млн. лв.

Управителят на консорциума ДЗЗД „Паничище 2014”, извършил ремонта, и шеф на АПИ Светослав Глосов: Няма нередности, пътят е направен по проекта и се използва, не са давани рушвети

Бившият кмет Сашо Иванов: Пътят е качествен, издържа всички проверки

 

 

Репортаж на в. „Вяра” за пътя Сапарева баня – Паничище стана хит в мрежата. Темата бе подхваната и от водещия Сашо Диков. Пред него журналистът от сайта „Биволъ” Димитър Стоянов заяви, че при обновяването на пътя са източени между 2 и 3 млн. лв.

Светослав Глосов

Диков прави интервюта с Димитър Стоянов и инж. Светослав Глосов, свързани с обновяването на пътя, по повод назначението на Глосов за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), извършено на 26 юни по решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Сашо Иванов (вляво)

Както е известно, пътят бе ремонтиран преди 4 г., възложител бе община Сапарева баня, в мандата на екскмета Сашо Иванов. Финансирането е от ДФ „Земеделие” по Програмата за развитие на селските райони, в размер на 5 397 602, 44 лв. Обектът е изграден от консорциума ДЗЗД „Паничище 2014”. Управляващ на консорциума е Светослав Глосов – тогава председател на строителната камара и почетен консул на Мароко у нас.

В състава на обединението влизат БИАД-С, ЛОРИМАР 13 и КАРО ТРЕЙДИНГ.

Предаването се връща на темата, след като през 2016 г. е изнесена скандализираща информация. Димитър Стоянов казва, че строежът е извършен некачествено. Журналистът се позовава на думите на Николай Николов – представител на строителна фирма, участвала в изграждането на пътя като подизпълнител. Николов разказвал като очевидец и участник в събитията и в момента е съден от Глосов за измама.

Пред водещия и зрителите новият шеф на АПИ заяви, че пътят е изграден по проекта, ползва се и даже има писмени благодарности от хотелиерите за това, че трасето, което преди ремонта беше в много тежко състояние, особено в района, известен като Скалите.

Подробности в печатното издание