Краят на света идва днес с кървавата луна

Лунното затъмнение носи със себе си и Апокалипсиса

 

По-късно днес се очаква кървава луна да озари небето в оранжево, но някой смятат това за ясен сигнал за края на света. Проповедници по темата за края на света настояват, че някакво трагично събитие ще удари Земята и животът, какъвто го познаваме, ще спре да съществува тази вечер.

Пророчеството за кървавата луна разкрива тайни съобщения от Библията по отношение на последните времена. Християнските мисионери Джон Хаг и Марк Билц са създателите на теорията “tetrad” (четворката), в която се говори за четири последователни лунни затъмнения, които са индикатор за събитията, случващи се в Деяния на Апостолите 2:20 и Откровение 6:12 в Библията.

Първото затъмнение от четири се случи на 15 април 2014 г., като бе последвано от още три кървави луни на 8 октомври 2014, 4 април 2015 и 28 септември 2015.

Днес лунното затъмнение ще бъде пълно. Луната ще бъде напълно закрита от Земята и ще продължи час и 43 минути.

Теорията за кървавата луна може да се намери и в книгата на Йоил, която гласи следното: “Слънцето ще стане тъмно, а луната ще бъде обляна в кръв преди Денят на Господа.” Подобен стих в Откровение гласи: “А аз видях, преди да отворят и шестия печат, имаше голямо земетресение, и слънцето стана черно като вретище на коса, а луната стана като кръв.”

Астрономите и експертите отричат твърдо въпросното пророчество. Учените казват, че червеният отенък на луната се дължи на все пак малкото количество слънчева светлина, която се пропуска в атмосферата на Земята, въпреки затъмнението. Същото нещо причинява и червения отенък на залезите.

Проповедникът Ървин Бакстър, който е правил редица спекулации относно истинността на пророчеството още от средата на 80-те години на миналия век, също е сред онези, които обръщат внимание на стиха в Книгата на Йоил. Той казва: “Библията ни показва, че събитие от апокалиптично естество е пред нас и ще бъде най-великото изпълнение на пророчество от 2000 години насам.”