Погребаха убитата Снежана Достумска в Благоевград, с   експертиза доказват дали едно и също оръжие е използвано за смъртта й и самоубийството на Соколето

40-годишният Радослав Стипцаров карал скъп джип БМВ и разполагал с пари, осъждан е за блудство с непълнолетна, не подавал финансови отчети за фирмата си “Тилесса”

Полицията разпитва братята Александър и Васил-Чебурашка от Бараково – не е ясно дали са били заложници, или са помогнали на Соколето да се укрие

 

Убитата в Благоевград Снежана Достумска бе погребана. Стотици опечалени роднини и приятели я изпратиха в последния й път. Припомняме, 40-годишният Радослав Стипцаров-Соколето уби Снежана Достумска в Благоевград.

Радослав Стипцаров-Соколето

Кървавата драма се разигра около 1 ч. след полунощ в петък на входа на блок в кв. “Струмско”. Жената, която стопанисва закусвалня “Ивия”, се прибирала от работа след полунощ. На входа е била простреляна в гръб с два куршума. Прибиращо се момиче се натъкнало на трупа и подало сигнал в полицията. Подозренията на криминалистите се насочили към бившия приятел на дъщеря й Радослав Стипцаров. Полицията го открива в къща в с. Бараково. Там той се подслонил при двама свои приятели – братята Александър и Васил-Чебурашка. Пристигнал при тях през нощта, въоръжен с пушка и маскиран с перука. Взел им телефоните, за да не могат да се обадят, и седнал в една от стаите да яде. Когато спецчастите обкръжили къщата, Соколето се опитал да скочи през прозореца, но не успял да избяга и се гръмнал в главата. Влезлите полицаи го открили на земята с пушката до него. Двамата братя са задържани за разпити. Единият е стар познат на полицията и името му се свързва с наркотици, твърди „24 часа”. Не е ясно дали са били държани като заложници от Соколето, или са му съдействали да се укрие. Балистична експертиза ще покаже дали убийството и последвалото самоубийство са с едно и също оръжие. Преди дни Стипцаров преби дъщерята на Снежана – Силвия, с която имали интимни отношения. След това започнал да я заплашва да си оттегли жалбата в полицията. В с. Бело поле, където Соколето живее с майка си, никой не знае какво е работил. Карал скъп джип БМВ и разполагал с пари. Осъждан е за блудство с непълнолетна, има висящо дело за изнасилване на бившата си приятелка, както и за набеждаване на полицаи, че са го пребили. През ноември 2014 г. е станал собственик на фирма “Тилесса”. Преди това тя е била на жена от Белица. Фирмата не е подавала годишни финансови отчети, откакто Соколето я притежава.