Застреляха един от адвокатите на Слободан Милошевич пред сина му

Предполага се, че адвокатът може би е станал жертва на бандитска саморазправа.

Известният адвокат Драгослав Огнянович беше застрелян пред дома си в Белград вчера. 26-годишният му син е ранен в ръката.  Убиецът на 57-годишния адвокат се издирва. Текат проверки в Белград и региона, проверяват се и автомобилите по пътищата.

Младежът държал баща си, докато издъхнал. Тъй като бил ранен в ръката, Петър бил откаран в център за спешна помощ.

Съседите твърдят, че са чули няколко изстрела.

„Дъщеря ми паркира колата пред сградата и видяла трупа в коридора. Дотича вкъщи и започна да крещи. Като излязохме пред сградата, видяхме само, че това е нашият съсед. Видях го и днес. Има и малко бебе“, каза съседка.

Друга жена, живееща в същата сграда, каза, че чула три изстрела. „Отначало помислих, че има пожар, но като чух линейките, излязох да видя какво става“, разказа тя. Според първоначалната информация убиецът чакал скрит в храстите пред дома на Огнянович. Той издебнал адвоката и сина му пред сградата и произвел фаталните изстрели.

Очевидец твърди, че след изстрелите е видял мъж, облечен в черно и с каскет на главата, да бяга от местопрестъплението.

Огнянович е защитавал бившия президент Слободан Милошевич пред Хагския трибунал за военни престъпления. През последните години защитава много клиенти, извършили тежки престъпления. Представлявал е и Лука Бойович, смятан за един от най-големите мафиотски босове в Сърбия. Именно контактите на Огнянович с престъпния свят са сред основните версии за покушението към момента.

През последните няколко месеца в Белград са убити няколко приятели на Бойович. Една от версиите е, че случаят е свързан с войната на престъпни кланове, участващи в трафика на наркотици.