ФК “Велбъжд” стартира пред родна публика завръщането си в Югозападната Трета лига, Анатоли Бачовски остава начело на тима 

Анатоли Бачовски

Кюстендилският отбор пореща на 11 август “Пирин” (Разлог), има и вариант за отлагане на първите кръгове

 

Ден след като ФК “Велбъжд” се завърна в Трета Югозападна лига побеждавайки с 2:1 “Чико Бунара”, от село Бяга в БФС- София бе теглен жребият за новото първенство в този ешелон за сезон 2018/2019 година. Той реши кюстендилският тим да стартира есенния дял с домакински мач срещу “Пирин” (Разлог) на 11 август. Има обаче вариант играчите на “Велбъжд” да започнат по-късно, тъй като само допреди 10 дни те не тренираха, тъй като нямаха представа, че ще играят втори бараж за влизане в групата, след отказването на “Свобода” (Пещера).

От кюстендилския клуб все още обмислят да поискат отлагане на срещите от първите кръгове именно по тези причини. Очаква се тази седмица да стане ясно и новото ръководство на клуба. На този етап е ясно, че Анатали Бачовски ще остане начело на мъжкия тим, а Юлиян Кръстев и Любомир Тончев ще водят детските формации.

Програмата на първенството в Трета Югозападна лига предвижда “Велбъжд” да гостува във втория кръг на “Беласица” в Петрич, а след това приема “Спортист” (Своге) и гостува на “Миньор” (Перник). Вечното дерби “Велбъжд”- “Марек” (Дупница) ще е на 17 ноември.

Другите два отбора от област Кюстендил започват новия сезон с гостувания. “Марек 1915” на “Вихрен” в Сандански, а “Германея” на “Банско”.