Ужас! Товарен кран премаза 2 яхти за стотици хиляди левове в Созопол, шокирани очевидци: Къде спят хората на Горновски от ДАМТН и Валери Симеонов?

Ужасяващият инцидент е станал на едно от най-оживените места в курортния град.

ДАМТН трябва да разследва причините за падането на крана, машината регистрирана ли е в агенцията, коя е поддържащата фирма?….,питат читатели

Две яхти са премазани от падналия кран на пристанището в Созопол. По данни на очевидци са пострадали две от яхтите на кея. Жертви и пострадали при инцидента няма.

Петър Горновски

На място пристигнаха екипи на противопожарната служба, които да почистят района от разлятото гориво. Инспекцията по труда ще проверява причините, довели до инцидента.

Валери Симеонов и Волен Сидеров

От кадрите става ясно с каква трагедия се размина Созопол. Инцидентът стана на едно от най-оживените места в курортния град – марината. Тази част на града е от най-живописните и посещавани, а доскоро там се помещаваше и едно от култовите морски заведения la Maison, които работеха с отбрана клиентела.
В района е имало туристи, които са изплашени до смърт, но са невредими. Една от яхтите е смачкана до неузнаваемост. Другата, която също се е намирала в района на обсега на крана, е с по-леки поражения.

Не е ясна точната причина, поради която тежкото многотонно съоръжение е паднало, но най-вероятно става дума за техническа грешка на краниста. Според специалисти или товарът е бил по-тежък от товароспособността на крана, или корпусът му не е бил стабилизиран.
След няколкочасова акция кранът беше преместен. Няма яснота кой ще поеме отговорност за щетите.

Десетки ужасени очевидци и туристи в Созопол питат: „Къде спят служителите от ДАМТН и шефът им Петър Горновски, колко струва издръжката им за данъкоплатеца. Къде е Валери Симеонов, който се бори с шума по курортите и по думите на Волен Сидеров: “унищожава бизнеса на определени хора”.

ДАМТН е агенцията, която трябва да разследва причините довели до падането на крана, тя е надзорният орган за техническата изправност и безопасна експлоатация на повдигателните съоръжения.

Читатели на в. „Вяра” запознати с инцидента питат още: „Кранистът, управлявал крана, правоспособен ли е? Товарът правилно ли е бил окачен? Кранът технически изправен ли е, регистриран ли е в ДАМТН и кога е минал периодичен технически преглед от инспектор на ДАМТН? Извършен ли е преглед на товарозахващащите приспособления? Коя е поддържащата фирма и кога е била последната функционална проверка? Има ли схема на работа за този обект и спазена ли е? Защо не се повдигат тези въпроси? Единствените , които могат да дадат конкретен отговор са ДАМТН”, категорични са читатели.