Кметът Котев и Ал. Манолев направиха първа копка на Спортната зала в Сандански за над 2 млн. лв., зам.-министърът: Търсим финансиране за закрит плувен басейн

Кметът Кирил Котев, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и председателят на Общински съвет-Сандански Георги Георгиев направиха символична първа копка на обекта.

Строежът тръгва с благословията на митрополит Серафим, ще има 500 места, паркинг и др. екстри

С благословията на Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим започна строежът на многофункционална спортна зала в Сандански.

Кметът Кирил Котев, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и председателят на Общински съвет-Сандански Георги Георгиев направиха символична първа копка на обекта. Тържествената церемония се състоя в двора на бившата казарма, като по този начин официално бе даден старт на строежа на дългоочакваната многофункционална спортна зала в курортния град.

Тържествен водосвет за здраве и просперитет отслужи Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. Кметът Котев пожела успешна реализация на проекта. Зам.-мистърът на икономиката Александър Манолев изказа своята благодарност към правителството.

„За спорта в общината има два важни проекта – нова спортна зала и изграждането на закрит плувен басейн. Единият проект вече се изпълнява. Сега трябва да успеем да осигурим финансиране и за другия“, каза икономическият заместник-министър Александър Манолев. Той се ангажира да работи за реализирането на тази цел съвместно с общината.

По думите му този проект показва категоричната ангажираност на правителството с региона. „Финансирането за залата бе осигурено още в края на миналия мандат от държавния бюджет. Всички ние се надявахме строителството да започне по-рано, но знам, че кметът и неговият екип искаха да подготвят един добър проект и нашата зала да отговаря на всички съвременни изисквания”, допълни той. “Новата зала не означава само повече спорт, но и повече културни събития. Неща, които показват, че един град е жив – че се развива, че в него има млади хора и надявам се в нея ще виждаме много от техните постижения“, каза още Александър Манолев по време на събитието. Стойността на инвестицията е 2 760 000 лева с ДДС, от които 2 300 000 лева, подсигурени от държавния, и 460 000 лева – от общинския бюджет.
На събитието присъстваха ръководството на община Сандански, представители на фирмата изпълнител – „Техно Строй България” ООД, представители на всички спортни клубове в гр. Сандански, общински съветници и граждани.
Конструкцията на спортното съоръжение ще бъде стандартна и компактна, с цел 100% експлоатация. Залата ще бъде подходяща за практикуване на различни видове спорт, както и за провеждане на културни събития. Трибуните ще бъдат с 500 седящи места. Сградата ще отговаря на всички европейски стандарти, включително достъп за лица в неравностойно положение. В зоната на спортното съоръжение ще бъде изграден паркинг за автомобили и автобуси.