Димитър Петров-Шивача от Кюстендил закачи над 66 кг шаран и амур на въдицата си

21 състезатели се включиха в надпреварата.

Димитър Петров-Шивача от Кюстендил обра аплодисментите на риболовно състезание край кюстендилското село Долна Гращица, като сграбчи първото място със зашеметяващ улов.

Димитър Петров-Шивача закачи на въдицата си малко над 66 кг шаран и амур.

Риболовното  състезание бе с щека до 13 метра и се проведе в един манш от 5 часа, като водоемът бе е разделен на 4 сектора по 8 състезатели. В надпреварата се включиха 21 състезатели от Монтана, София, Перник, Благоевград, както и представители на домакините.

Над всички с най-голям улов се открои кюстендилецът Димитър Петров-Шивача, който закачи на въдицата си 66,160 кг шаран и амур. Далеч след него се нареди Антон Миленов с 44,830 кг улов, а трети с 38,120 кг остана Влади Велинов.

4-мата с най-голям улов

Четвъртото място зае Антон Миленов с 36,380 кг. Четиримата бяха наградени с купа. Седмица по-рано отново на риболовната база се състоя отборното състезание с щека до 13 метра. Състезанието се проведе в един манш от 5 часа, а отборен победител стана „Арена Митерсон” от Кюстендил в състав: Димитър Петров, Антон Миленов, Дани Василев и Боян Шушлин. Втори се класира отборът на Юлиян Йорданов и трети – отборът на Калин Радев.