“Рилецо” с първо реми в контролите, врътна 1:1 с новака “Спортист” в Самоков

Самоковци изиграха добър мач срещу тима от Своге, но стигнаха само до равенство след куп пропуски.

Първо равенство в серията от контроли през лятната си подготовка записа тимът на “Рилски спортист”. Воденият от Петър Аджов състав завърши 1:1 с новака в Югозападната трета лига “Спортист” в спаринг, игран пред 100-ина зрители на ст. “Искър”. Преди това самоковци паднаха с по 0:1 от “Локомотив” (Пд) и “Марек” и биха с 2:1 четвъртодивизионнния “Бенковски” (Костенец).

Голът за представителите на рилския град срещу отбора от Своге бе дело на халфа Доменик Аврамов, матирал защитата на противника с елегантно движение и последвал точен удар.

Иначе “Рилецо” започна срещата с основния си състав и изигра много силни първи 45 минути, в които футболистите на отбора създадоха куп положения за гол пред противниковата врата. През втората част, с влизането в игра на дошлите на проби играчи, темпото в играта на „оранжевите” спадна и логично състезателите на “Спортист” стигнаха до изравняване.

След двубоя от треньорското ръководство на “скиорите” споделиха, че продължават да търсят качествени играчи, които да усилят нападателната мощ на тима.

В следващата проверка “Рилски спортист” срещу “Септември” (Симитли).