Строител №1 на Галеви Ал. Палчев вдига новата автогара в Сандански на бизнесмена Румен Пачов

Строител №1 от времето на Братя Галеви Александър Палчев налива основите на новата автогара в Сандански.

Румен Пачов

Машини и строителни смеси на фирмата му „Евромикс” са струпани на строителния обект в южния град. Това съобщиха наблюдателни дупничани, почиващи в Сандански.

„Как Палчев цъфна в двора на общинския съветник Румен Пачов от БЗНС „Ал. Стамболийски”? Малко ли фирми има в региона, та чак Палчев от Дупница се е заел със строителството?”, пишат наши читатели.

Ибро с оркестъра забавлява гостите.
Част от присъстващите
Кирил Ханджийски
Атанас Белички

Любопитна подробност е фактът, че преди години Палчев беше член на БЗНС „Ал. Стамболийски” чрез кюстендилеца Спас Панчев.

„Чрез партията Панчев влезе като общински съветник по време на мандата на екскмета на Дупница Първан Дангов.

Бившият кмет Андон Тотев запали свещичка за здраве.
Свещениците Благой Стоев и Георги Менчев със собственика Румен Пачов, който разби бутилка шампанско за успех. Снимки: Роска Ноцкова
Красимир Георгиев с багера

Дангов го елиминира от строежа на общинския блок, Палчев се ядоса и напусна ОбС с думите „няма смисъл да стоя тук”. Последва го и Атанас Янев. „Патки ще пасеш и прасета по селата ще скопяваш”, бяха последните думи като съветник на Палчев към тогавашния кмет”, припомнят паметливи.

Освен тази топла политическа връзка с Пачов санданчани разкриват още, че Ангел Христов е от Сандански, родната му къща е точно срещу полицията, а брат му е полицай. Александър Палчев е от полицейската група на Галев и Христов. Тримата служиха като патрулни полицаи в полицията в Дупница и изхвърчаха заедно със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Богомил Бонев.

 

„Пламен Галев и Ангел Христов са политически селекционери №1 в България. Те успяха да сложат под един похлупак почти всички политически лидери в България. Така беше роден престъпният дупнишки политически модел, който слага в един казан всички политици. Те се оказаха спонсори на ключовите политически парии в България. Така успяха да овладеят серия общини, полицията, прокуратурата и съда. Тази линия ли помогна на Палчев и Пачов да се окажат бойни партийни другари и бизнес партньори?”, питат се запознати със събитията от близкото минало.

Припомняме, че Палчев и Братя Галеви атакуваха поста на Дангов и настаниха в него Атанас Янев. Великолепната банда обеща в най-голямата ромска махала в града „Гиздова махала” да построят баня, улици, нов градоустройствен план, част от обещанията бяха работа, контейнери, но оставиха 20 млн. лв. дълг.

След кратко затишие през 2015 г. Палчев натрупа още точки, като публикува във фейсбук жестока снимка, шокирала дупничани. Въоръжен с модерна ловна пушка с оптичен мерник, Палчев е проснал на бронята на ловен джип застреляна сърна. „Как е възможна такава жестокост, как може човек да се величае с труп на сърна и да се хвали с извършено убийство?”, обявиха читатели, пожелали анонимност. Любимото ловно поле на Александър Палчев е гората край Самоков.

Палчев е известен още с това, че никога законът не го лови. Преди години срещу Палчев тръгна дело и уж Главна прокуратура разследва ексченгето за афера за 10 млн. лв., защото разпродал ипотекираното си в банката имущество, като го прехвърлил на баща си и приятелката си Иванка за по 200 лв. Всички сделки Александър Палчев изповядал при нотариус Стефан Сотиров, неуспял кандидат-депутат от БСП-Дупница. Палчев е разследван и за непогасен кредит от 500 000 лв. в ДСК, който отказвал да погаси. Междувременно ДСК заведе дело и срещу община Дупница за 530 000 лв. заради непогасен кредит на местния бизнесмен Палчев. Той изтеглил кредита и го обезпечил с пари от общината със сключен договор с екскмета Янев за ремонт на детски градини и училища на стойност 4 млн. лв. Сега общината трябва да плати два пъти сума от над 1 млн. лв. по силата на основния принцип в правото „който плаща зле, плаща два пъти”. На практика община Дупница е платила неправомерно 530 000 лв. на Палчев вместо на банката. А сега следва да осребри и кредита на бизнесмена от 530 000 лв.
Иначе първата копка на новата частна автогара в Сандански беше ударена тържествено миналото лято. Пачов е закупил имота преди две години в територията на бившето военно поделение, което впоследствие стана общинска собственост.

Автогарата ще има пет клетки за автобуси, кафе, ресторант за бързо хранене, местостоянка за таксиметрови шофьори. На първата копка присъстваха бившият кмет на община Сандански Андон Тотев, съветниците Георги Батев, Георги Георгиев, Стоян Ангов, Кирил Ханджийски, Янко Ангелов, Николай Шаламандов, Панчо Панчев, Светослав Иванов, Живко Иванов, Илия Георгиев, Явор Аргиров, Звездан Гацев, Димитър Димитров, шефът на РПУ – Сандански Борислав Щурков и зам.-кметът Георги Трайков. Присъстваха много приятели и колеги на Румен Пачов, както и десетки граждани, които споделиха, че познават Пачов като изключително трудолюбив човек.

„Тласък за бизнеса на Пачов даде лично екскметът Андон Тотев. Двамата са родени в село Левуново и са приятели от деца. Близък техен приятел е и бившият съдия Илия Янев, сега топ адвокат в Сандански. От 2003 г. Пачов държи вътрешните автобусни линии в общината”, коментираха впечатленията си гости на събитието.

Официално фирмата, изпълнител на обекта, е “Строй Груп” ООД в лицето на Атанас Белички и Станислав Аргиров.