Ния Петрова представи автентична носия от Кюстендил на сцената в Босилеград, възпитаниците на Адела Харалампиева обраха овациите

Вокална формация „Фолк – Арт“

С „Картини от България“ кюстендилската формация „Фолк – Арт“ към читалище „Братство 1869“ с диригент Адела Харалампиева направи поредното си впечатляващо участие извън страната. На Международния фолклорен фестивал “Босилеградско Краище пее и танцува“ в Р. Сърбия момичетата и момчетата обраха овациите на публиката с изпълнението си. Вокалната формация представи на сцената на читалището в Босилеград фолклорни обработки на проф. Коста Колев, проф. Стефан Мутафчиев и Адела Харалампиева на художествен материал от Родопите, Шоплука и Пиринска Македония.

Ния Петрова

Изпълнителите си тръгнаха и с приза на Международния фолклорен фестивал “Босилеградско Краище пее и танцува“.

“На сцената децата представиха „Картини от България“, като особен акцент се постави върху представянето на автентичен кюстендилски фолклор. Солистите – Тони Костов, Стела Рачева, Йоана Сашова, Алекс Стамболийски, Деница Илиева и Кристияна Гогева, представиха една красива картина от България, както и всички музикално-фолклорни области на нашата страна. Няма как да не отбележа и прекрасното представяне на кюстендилската автентична носия от Ния Петрова”, сподели с гордост Адела Харалампиева.

Кюстендилската група гостува по покана на организаторите на фестивала – община Босилеград и Център за култура „Босилеград”. В Международния фолклорен фестивал на сцената през шестте дни се изявиха състави и изпълнители от България, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и Македония и др.