Криско, Антонио Симеонов, Сорина Богомилова, Валерия Момчилова и оркестър “Граовци” забавляваха жителите на „Мошино” на традиционния събор в пернишкия квартал. На присъстваха евродепутатите Владимир Уручев и Андрей Новаков, зам.-кметовете Денислав Захариев, Севделина Ковачева и Йордан Павлов, както и секретарят Радослава Манова, председателят на ОбС Иво Савов, зам.-областните управители, общински съветници, кметове на населени места.

Традиционният събор в пернишкия квартал „Мошино“ , по стар стил на Илинден, събра жители и гости на сцените пред читалището и Младежкия дом. Домакинът на празника кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов отправи специално приветствие към съкварталците си.
Заместник -кметът Денислав Захариев също честити празника.
„За мен е чест да се обърна към всички вас от името на кмета на Община Перник Вяра Церовска, както и лично от мое име, за да ви поздравя по случай традиционния празник „Илинден“.


В днешния празничен ден искам да ви пожелая здраве, положителни емоции и хубави летни дни. Нека Свети Илия ви дава мъдрост, сила и вяра! Да ви закриля и подкрепя в общите усилия за по-доброто бъдеще на града. Честит празник“, сподели Денислав Захариев.


„Радвам се, че за пореден път мога да бъда заедно с вас на вашия празник. Радвам се да видя толкова много хора, които почитат традицията, защото чрез нея сме се съхранили такива, каквито сме – нашата уникалност. Нека Св. Илия ви закриля и да ви донесе повече здраве и благоденствие“, каза евродепутатът Владимир Уручев.