Пазарът на имоти в Дупница се напълни с луксозни къщи, рекорда удари имение в Бистрица с 4 спални за 560 000 евро

Една от къщите в Бистрица, която се предлага за 178 000 EUR.

Дупничани: Имоти бол, купувачи няма, хората напускат града…

Луксозни къщи в Дупнишко са обявени за продан. Сред най-скъпите имоти, за които се очаква да сменят собствениците си, е къща в село Бистрица.

Холът на 3-етажната къща в Бистрица

Брокерът Даниела Коцева я предлага за 560 000 EUR (944 EUR/кв. м). Къщата е триетажна, със застроена площ 174 кв. м и 850 кв. м площ на парцела.

Състои се от 5 стаи, 4 бани. На имотния пазар е и друга луксозна къща в Бистрица. Жилището е с площ 180 кв.м и двор от 609 кв.м. Изградена от тухли, 1998 г. С паркинг, интернет връзка, обзаведена. Цената на имота е 178 000 EUR (988.88 EUR на кв.м ). В представянето й пише, че е оградена с висок дувар, със стилно аранжиран двор с голям басейн, барбекю и беседка и паркинг за две коли. Къщата се състои от 3 жилищни етажа и голямо мазе, има локално парно и е напълно обзаведена и оборудвана.

Къща със застроена площ 170 кв. м и дворно място 289 кв. м, намираща се в центъра на Дупница, се продава за 166 666 EUR  (980.38 EUR на кв.м). Брокерът Вера Ушатова я предлага с обзавеждането.

Срещу 70 000 EUR (388.88 EUR на кв.м) се продава втори етаж от атрактивна къща, разположена близо до центъра. Къщата е с квадратура 180 кв.м, двор 450 кв.м, тухлена, построена през 2012 г. „Имоти за продажба в Дупница в момента бол. За разлика от времето на Тато, когато сдобиването с жилище в Дупница беше по-трудно от уцелването на шестица от тотото. Сега обаче купувачи продължава да няма. Така е вече от години. И скоро няма да има, защото ги няма и хората в града”, коментират местните. Пазарът на недвижими имоти в региона остава в застой. В Дупница се множат пустеещите къщи и апартаменти. За селата, да не говорим… Там е катастрофално – запустяват цели махали. Разрухата буквално поглъща стотици къщи, които някога са били пълни с челяд, давали са подслон на поколения, чиито наследници днес са пръснати из всички краища на България, от Щатите, та чак до Австралия. „Докато има демографски проблем, няма да се намерят купувачи за най-обикновените апаратаменти в панелките в Жекато, камо ли луксозните къщи за по няколкостотин евро”, категорични са дупничани.