Крум от Мурсалево 2 часа въртя кючеци пред погледа на кмета Минков, Любчо и Стефан Пейчев го конкурираха с танци на масата

Любчо и Стефан Пейчев друсаха кючек на маса.

Над 5000 души превзеха кочериновското село за събора, кметът на село Стоб Георги Ставрев поведе хоро за Гинес с над 100 души

 

Над 5000 съборяни люляха с бурни танци кочериновското село Мурсалево, а Любчо и Стефан Пейчев „избиха рибата” с кючеци по масата.

Кметът Иван Минков бе настанен на трапезата на Роертино Киров.

На веселбата бяха излапани поне 10 000 кюфтета и кебапчета. А над 100 веселяци претендираха за световен рекорд, след като се хванаха на буйното хоро.

Бившият горски Данчо от Мурсалево дойде на събора с пушка играчка.
Крумчо въртя два часа кючек пред големците.

Конкуренция в кючеците на Любчо и Стефан направи и пластичният Крумчо, който събра погледите с уменията си. Крум игра професионален кючек пред погледите на кмета на Кочериново Иван Минков, ОбС шефа Везенков, кмета на село Стоб Георги Ставрев и останалите официални гости.

Председателят на ОбС адв. Калин Везенков на събора
Музикален поздрав за малката Елена от село Мурсалево

Кметът инж. Иван Минков и кметските наместници на селата в общината бяха настанени на ВИП трапезата на мурсалевския кмет Робертино Киров.

Местен земеделец със сина си Краси на събора
Над 100 човека се хванаха на кръшно българско хоро.

Сред най-големите веселяци на събора се отличиха Ценко Чоков,  Стефан Пейчев, Мирослав Стефанов, Радослав Митев, Алекс Дешев, благоевградският автомонтъор Ники Огненски.

Месарският бос Иван Тричков със съпругата и сина си Даниел, който наскоро се сгоди, също се веселиха на празника и пекоха кебапчета и кюфтета за съборяните.

Дупничанинът Илиян на събора с мурсалевския си приятел Васко

И съборът в Мурсалево не мина без двойници. Оказа се, че празнуващият Емил много си прилича на българския Индиана Джоунс – проф. Николай Овчаров. Някои от хората отидоха да го разпитват за съдбата на откритото крй Мурсалево древно селище, а Емил остана в потрес и не знаеше какво да отговори на любопитните. Впоследствие се разбра, че това не е проф. Овчаров.

Маргарита Савчева със снаха си Радостина, внучката Андрея и внука Сава

Сред гостите бе и дупничанинът Илиян и бившата началничка от военния завод „Хо Ши Мин” Маргарита Савчева, чийто съпруг е е мурсалевец. Тя дойде за събора заедно със снаха си Радослава, внука Сава и внучката Андрея. Пеша на събора от село Драгодан дойдоха Велко Миладинов и съпругата му и съседката им Снежа Кюркчийска.

Дует „Пирин” и певицата Илияна Неделчева  веселиха до зори съборяните. ВИП гостите бяха отсрамени на дансинга от кмета на село Стоб Георги Ставрев, който поведе няколко кръшни хора и покани дама на блус.

Атракция направи и бивш горски, който танцува с пушка играчка  на дансинга.

От сутринта почти целият трафик от магистрала „Струма” преминаваше по Е-79 през Мурсалево и рилската полиция изпрати два полицейски патрула на входа на селото поради интетзивния трафик.