60-килограмова каракачанка разкъса крака на полицай от Кюстендил, извикан да потушава семейна свада

Кметът на Слокощица Румен Калфин

Двамата съпрузи са задържани в ареста, кметът на Слокощица Румен Калфин: Кучето веднага е прибрано в приюта

 

Каракачанска овчарка разкъса крака на 29-годишен служител на РУ-Кюстендил, докато изпълнява служебния си дълг. Униформеният се отзовал с колегите си на семеен скандал в близкото село Слокощица. Кюстендилските полицаи пристигнали на адреса, където се разразявал лют семеен скандал и се притекли на помощ. Оказало се, че в двора им свободно се разхождало домашното куче – каракачанска овчарка, която захапала един от полицаите.

Пострадалият е с разкъсан подбедрен мускул на крака. Оказана му е медицинска помощ в кюстендилската болница. Мъжът и жената, собственици на кучето, са задържани в ареста на РУ-Кюстендил за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. “Разбрах за инцидента. На място са се отзовали полицаи и общинска охрана. Кучето е прибрано веднага в приюта, но е неприятно това, което се е случило. Добре че не е станало по- лошо и не е откъснало месо от крака на полицая. Семейството е младо, живее във високата част на селото. Мъжът е син на един от братята Стойкови, добро момче е и досега не е имало инциденти. Лошото е, че в селото има маса такива кучета, за които стопаните не се грижат както трябва. Такива големи кучета, както в случая е каракачанска овчарка, която е над 60 кг, трябва да се връзва, защото утре и на дете ще скочи. Всеки казва моето куче не хапе, ама белята се случва. Не е нормално такива опасни и големи кучета да не са вързани или поне да има табела “Зло куче” на вратата. Аз също гледам немска овчарка, но е оградена отвсякъде и няма как да шавне никъде”, коментира кметът на Слокощица Румен Калфин.

Семейството са задържани в ареста на РУ-Кюстендил за 24 часа заради неупражнен контрол над животното, което е причинило средна телесна повреда на полицая. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор