Борисов: Няма да нападам Нинова заради Бенчев и Очите

Борисов инспектира строежа на магистрала „Хемус“ в участъка между Ябланица и Боаза.

Премиерът Бойко Борисов се изказа пестеливо по скандала с ареста на Димитър Желязков-Митьо Очите и връзката му със зам.-председателя на Общинския съвет на Бургас от БСП Бенчо Бенчев.

“Това най-малко ме интересува. Има кой да си отговаря – голяма партия, винаги може и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е веднага гонене, махане и готово. Местните организации винаги могат да направят някоя беля. Мен ме интересува в средата на август догодина да открием участъка на магистрала “Хемус”, заяви пред журналисти премиерът, който инспектира строежа на магистрала “Хемус”, цитиран от Канал 3. Той изтъкна и други постижения на правителството му, а именно – че догодина ще бъдат вложени 620 милиона лева в изграждане и ремонт на училища и детски градини.

Относно срещата в Министерския съвет с представители на хората с увреждания той коментира:

„Надявам се до края на годината да бъде направена информационната система, както бе договорено по време на срещата му с Национално представителните организации на хората с увреждания и с майките на деца с увреждания. В новия бюджет със 150 млн. лв. повече ще имаме в системата. Ако работим така, както в момента, ще могат да се осигуряват допълнително средства и през следващите години“, каза още премиерът. По думите му над 6 милиарда са били платени за КТБ, за руските реактори и за американските централи, което всъщност били парите за две магистрали „Хемус“.