Жители на Струмяни алармират: Кметът Е. Илиев с 14-членна група излетя за Словения минути след като подписа договор за пътуването с „Ди Ем Ай Дивелопмънт” за 40 500 лв.

Емил Илиев

Кметът на община Струмяни Емил Илиев с група от 14 човека излетя до Словения буквално минути след подписването на  договора с фирмата, която трябва да организира пътуването. Това разкриха източници на вестник „Вяра”. Според тях договорът с фирма „Ди Ем Ай Дивелопмънт” за 40 500 лв. е подписан на 12 юни. Кметът избира фирмата, за да му организира екскурзии в няколко държави. Фирмата е избрана на 11 юни, а първото пътуване е на 12 юни.

Цяла община Струмяни се чуди как така за един ден се подписва договорът, кой провери дали тази фирма е редовна и има ли задължения? Ако на 12 юни е подписан договорът, кога Илиев е имал време за това, след като в 6,00 часа той и група от 14 човека са излетели към Словения? Кога, в 5,00 часа ли е подписал договора и кога са закупени билетите за пътуването? Изводът май се налага от само себе си, фирмата е била известна предварително или пък билетите ги е закупила общината, а може би ще ги плати повторно на фирмата. Кой в тази държава следи обществените поръчки на малките общини или те са оставени на самотек, докато има пари? Кой ще връща дълговете? Истина ли е, че с подобни обществени поръчки в момента кметът Илиев вдига палат в Рилци, питат читатели на редакционните имейли.