Бившият гард на Чомбе М. Левонов: Кметът Бръчков ме гони от общинското жилище, намерих си работа, но само за 5 дни

М. Левонов

Градоначалникът възложи на Б. Коларов да реши съдбата на страдалеца, който останал и без социални помощи

Гонят ме от общинското жилище в Петрич, оплака се пред „Вяра” Маргарит Левонов, който е бивш бодигард на бизнесмена Иван Кочев-Чомбе.

Димитър Бръчков

Маргарит разказа, че е уведомен със служебна бележка, издадена от община Петрич, да напусне общинското жилище, което обитава от над 10 г.

Б. Коларов

Причината е, че си е намерил временно работа, за което съобщил в Бюрото по труда. Той имал регистрация като безработен на трудовата борса.

Иван  Кочев-Чомбе

Левонов уведомил и социалните служби, че започнал работа в една от общинските фирми.

„Оттам пък ми спряха помощите като социално слаб. Работих не повече от седмица и работодателят ме освободи”, разказа бившият гард. Левонов показа вчера служебната бележка, подписана от кмета Димитър Бръчков, с която го приканват в 5-дневен срок да напусне жилището. Припомняме, че Левонов бе настанен в общинско жилище след намесата на бившия зам.-кмет по ТСУ и ОР при управлението на Вельо Илиев, Христо Георгиев.

Съдбата на петричанина остава да се реши от директора на дирекция ФУДОС Борислав Коларов. До него той е бил препратен от градоначалника след разговор в кабинета му с петричанина, които се намира в безизходно положение. Наскоро той се разведе със съпругата си, за да може да получава социални помощи, по съвет на адвоката му. Надежда на Левонов остава дъщеря му, на която разчита да го приюти, ако в действителност се стигне до изгонването му от общинското жилище.