Майкъла отсече: Съдията не е виновен на ЦСКА, постъпката на Чорбаджийски е “необмислена”

Белгийският съдия Барт Вертентен не е виновен за загубата на ЦСКА с 1:2 от Копенхаген в първи мач от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Това мнение изрази анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Според ветерана на “червените” реферът правилно е изгонил Божидар Чорбаджийски и е дал дузпа за гостите. Той определи нарушението на Кирил Десподов като “необмислена постъпка” и “напълно излишно”, защото съперникът е бил в безизходица. “Нямаше как да създаде опасност. Десподов е отличен млад футболист, но е нападател и сякаш помисли, че е в противниковото наказателно поле”, добави Илиев, след което коментира и изгонването на Чорбаджийски.

Той заяви, че защитникът е правил подобни нарушения и в Първа лига, където му се е разминавало. “Но това е Европа. Съдията беше на 5 м от ситуацията и я видя перфектно. Не знам какъв е този манталитет, удари съперника с юмрук. Беше изгонен абсолютно заслужено и провали труда на целия отбор. Говорих с Гриша Ганчев, който не е съгласен с мен, но аз така виждам нещата”, допълни Майкъла.

Относно реванша в Дания след седмица, той заяви, че шансове винаги има и похвали играта на ЦСКА до изгонването на Чорбаджийски. “Този момент обаче обърна мача. Затворихме се с 10 души пред пеналтерията и Копенхаген диктуваше събитията на терена. Изравниха с малко щастлив гол и дано следващия четвъртък късметът е на наша страна”, пожела си Илиев.

Той не пропусна да похвали и феновете на ЦСКА за оказаната подкрепа снощи. “Публиката беше на ниво Шампионска лига. За пореден път й свалям шапка. Заслужава големи мачове”, завърши Майкъла.

Припомняме, че ЦСКА загуби домакинството си на датския ФК „Копенхаген“ с 1:2 на пълния национален стадион “Васил Левски” в първа среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Домакините има за какво да съжаляват, тъй като още в 15-ата минута поведоха в резултата чрез Мауридес, но след пресилен червен картон на Чорбаджийски в 40-ата минута всичко се обърка.

В 64-ата минута Вавро изравни за гостите, а в 74-ата минута Кодро направи обрата в мача пълен след гол от дузпа, която бе свирена за побутване на Десподов срещу Бойлесен в наказателното поле.

Така на практика задачата на “червените” се оказва доста тежка и те трудно ще преминат третия квалификационен кръг на втория по сила европейски турнир.