Плакат на кмета Котев от централата на БСП в Сандански избоде очите на Я. Аргиров, земеделецът викна към ОбС шефа Георгиев: Затова ли давате думата на Ризов, да ви критикува нонстоп?

Явор Аргиров (вляво)

Не беше ли бащата на Явор Аргиров лидер на БСП, морално ли е той да кове на гърба на Ризов предизборната си кампания?, чуха се въпроси от залата на Общинския съвет

 

Огромен предизборен плакат на кмета на Сандански Кирил  Котев от ГЕРБ грее на фасадната стена на централата на БСП в Сандански. Това стана повод за дискусии в залата на ОбС.

Кирил Котев

„Защо давате думата на общинския съветник А. Ризов да критикува в залата кметската управа? Аз не съм съгласен да го слушам с по 15-минутни изказвания”, изригна като вулкан на общинска сесия най-устатият съветник Явор Аргиров от ЗС „Ал. Стамболийски” към ОбС шефа Георги Георгиев.

Георги Георгиев (вляво)

“Общинският съвет е място, където се прави политика, но нека да я правят хора като мен, които са влезли мажоритарно. Не съм съгласен политика да правят тези, които не бяха избрани.

А. Ризов (вляво)

А някои от БСП сега са на залата в община Сандански.

Нека да престане тази практика”, викна с цяло гърло Явор Аргиров по адрес на Ризов, който се опита да стопира докладната Коко Динев да получи разрешение да отвори кръчма на стадиона в Сандански.

Ризов подложи на унищожителна критика общинската администрация по повод състоянието на уличните шахти, наводнени къщи, незаконни постройки като заведения, кокошарници и др. небрежности. „Изключихме лидера ви Спас Панчев от коалицията и сега ви стяга чепикът. Вестници и плакати лепим само в политическите офиси на БСП, пропагандата я правим там, а не тук. Що се отнася до плаката на кмета, това е начин да информираме хората, исторически факт. Освен всичко той е човек, който търпи критика за разлика от някои хора, които често си сменят окраската. Не сте ли от хората, които гледат да крачат винаги с тези, които са на власт?”, запуши му устата Ризов. „На мен думите ми изпреварват мисълта”, изпадна във внезапно откровение и охарактеризира себе си Явор Аргиров. В залата се чу глас: „Това какво значи, че си глупав, че си падаш бъбрив или го считате за достойнство, или с това се гордееш?” Гости в залата си припомняха помежду си от коя партия е бил бащата на Явор Аргиров: „Не беше ли председател на БСП преди много години? Не беше ли Иван Аргиров освен лидер на БСП и шеф на строително предприятие „Медика”? Същият няма ли в момента и надзорна фирма? И кой кове в момента предизборната си кампания с предизборни хватки – Явор Аргиров или А. Ризов? Кой с две ръце гласува спортна база от над 300 дка, със сгради и стадион в отлично състояние да се дава за 2 лв. на месец на Коко Динев? И в банка като отидеш, дават ти пари, но срещу лихва? Колко голяма е печалбата от Коко Динев за общината? Нека да направим обществено допитване – искаме ли Коко Динев на стадиона? Може ли със сдружение с нестопанска цел, каквото е футболен клуб „Вихрен”, да се върти бизнес на стадиона и да се разкрива заведение? Това не е ли една голяма далавера?

Оказа се, че всичко е буря в чаша вода, става въпрос всъщност за огромна статия на вестник „Дума”, в която се цитира разследване на вестник „Вяра” за незаконно построен обект в зелените площи на община Сандански и безобразното поведение на Явор Аргиров и колегите му от земеделски съюз „Александър Стамболийски”, РЗС и ВМРО.