Веселин Трендафилов от Дупница: Куршумът, убил кучето на Васил Ачов, мина на 5 м край мен, помислих, че охранителят Явор Йонтов ме е взел на прицел

Васил Ачов и Бамби

IT специалистът Васил Ачов: Йонтов гръмна 8-месечната Бамби от терасата си пред очите на деца и съседи, вероятно е укрил оръжието

„Куршумът, който уби кучето на  – Бамби, в Дупница, профуча на 5 метра от мен. Бамби, както я наричаме всички от блока в жк „Бистрица”, веднага умря, но тича 10 метра от болки и падна”. Това заяви пред в. „Вяра” Веселин Трендафилов по повод застреляното в дупнишкия квартал „Бистрица” кутре на Васил Ачов. Според собственика стрелецът, убил кучето му, е ловецът Явор Йонтов. Ето какво сподели още пред „Вяра” Васил Ачов:

„Кучето Бамби вървече на 5 метра от мен. Аз разхождах моето куче. Обърнах се и видях – на тересата стоеше охранителят от фирма „Саламандър” Явор Йонтов, славен ловджия, прочут с големи подвизи, поне на думи…

Помислих си, че се цели в мене. Пушката му беше насочена право към мене. Ужасих се.

И не сваля оръжието, държи го в ръцете си. Наблизо имаше деца. Мина ми през ума дали това няма да е моят край, дали този човек е с всичкия си, дали не е пиян? Питах се кой му е дал оръжието, защо не му го отнемат, след като се заканва на съседи да ги гръмне и излиза посред нощ и крещи, защото има авария на ЧЕЗ. Сигурно ситуацията са ви я обяснили много хора. Изявлението в сайта на в. „Вяра”, направено от собственика на кучето – Васил Ачов, е самата истина. Хората са категорични, че ако полицията, прокуратурата и съдът в Дупница не си свършат работата и не го накажат, това ще го сторят хората. Той стреля, докато бях с гръб към него. Този човек създаде основателен страх за живота ми и за живота на децата, които бяха там. Най-потресаващото е, че полицаите, които дойдоха, не направиха нищо. Оставиха го да си седи вътре в апартамента и дори го оставиха през нощта да си изнесе оръжието и да се скрие. Значи първо този стрелец остана да си седи вкъщи, а след това да излезе и веротяно е укрил оръжието. Според мен това е непрофесионална работа. Аз разхождах и двете кутрета – моета и Бамби. Но Бамби леко изостана и се случи нещастието. Потресен съм. Питам – коя е гаранцията следващият куршум да удари мен? Куршумът можеше да удари и децата. Защо полицията омаловажава инцидента?, пита Веселин Трендафилов.

Както „Вяра” писа, Васил Ачов се оплака, че кучето му е застреляно: „Ловецът Явор Йонтов застреля показно кучето ми, без причина от балкона на апартамента си. На метри от Бамби, както я наричахме всички, беше Веселин Трендафилов, а наблизо играеха деца. Йонтов втрещи от ужас квартала, сега искаме справедливост“. Ачов уточни, че  потресаващата сцена е станала около 19,00 часа. Случаят се разиграл пред бл. 88 в жк „Бистрица”, където живее стрелецът.

„Мой комшия го застреля от терасата си. Има свидетели, полиция също беше извикана, ветеринарният лекар д-р Първан Дангов, бивш кмет на Дупница, иззе трупа на кучето за аутопсия, а въпросният убиец се покри. Явор Йонтов се казва. Около 50-годишен, ловджия, евреин по произход, без семейство. Кучето беше улично, но аз се грижех за него. Опитвах се да му намеря дом, както съм намерил на още много други. Йонтов работи в охранителна фирма „Саламандър“ в София. Същият миналата година стреля с арбалет по кучетата пак. Също е заплашвал с разстрел наш комшия. Всички се страхуват от него, чудим се нормален ли е. При авария на ЧЕЗ например нощес в 12 часа излиза и почва да псува и да крещи пред блока. Снощи около 2 часа го чакахме с полицаите да излезе, но не пожела. Скри се в тях като мишка. Нощес между 1,00 и 4,00 часа е избягал с колата си. Ще свидетелстваме всички в полицията в понеделник. Сред свидетелите е и Веселин Трендафилов. От двумесечно го гледаме това кутре, изхвърлиха го пред нашия блок (87-и). Толкова любвеобилна и ласкава беше, не лае като ненормална, не дразни, играе, радва се на всеки срещнат. Тази жестокост е необяснима. Йонтов живее в 88-и блок, от там стреля, за да видят всички колко е страшен и колко точен изстрел има. Той насажда страх у хората, всички сме втрещени… Бамби беше на 8 месеца. На 3-тия и 4-тия етаж има апартаменти.

Бивш работник съм на фирма „Е.П. Кон“ ООД. Вследствие на трудова злополука съм на борсата, това е цехът за колоездачни екипи в Джерман. На 25 години съм. Работя в сферата на IT комуникациите. Почти веднага извикахме полиция. Около един час му тропахме на вратата на Йонтов заедно с полицаите, но не пожела да излезе. Има и предишни случаи с него. Миналата година беше стрелял по уличните кучета с арбалет, като съответно пак беше извикана полиция, но полза нямаше. По-интересното е, че нощес е избягал с колата си и най-вероятно ще укрие оръжието, с което е стрелял“, заяви Ачов.

Потърсихме за коментар Йонтов, но той e изключил телефона си.

Вестник ВЯРА е готов да даде думата на всички, станали свидетели на потресаващата случка.