Асфалтираха 4 нови улици в Кресна, кметът Георгиев: Ще правим още ремонти, чакаме финансиране от около 400 000 лв.

4 улици в Кресна вече са с нов асфалт, съобщиха от общинската администрация на кмета Николай Георгиев. За големия християнски празник Успение Богородично живеещите в най-новия квартал получиха дълго чаканата придобивка. Цели четири улици в квартала са едновременно асфалтирани.

Николай Георгиев

„В други години жителите на Кресна трябваше да чакат края на мандата, за да видят новоположен асфалт, често върху улици, където подземната инфраструктура дори не беше подменяна”, коментираха от администрацията на кмета Георгиев.
Оттам са категорични, че Николай Георгиев последователно и систематично успява да балансира бюджета и да отделя средства за поддръжка и развитие на местната инфраструктура. Подмяната и изграждането на водопроводната мрежа върви ръка за ръка с полагането на нов асфалт и улиците “Разколска”, “Момина скала”, “Шемето” и “Мело” са пряко потвърждение за това. Преди година и отново изцяло с общински средства тук беше извършена цялостна подмяна на ВиК мрежата и сега асфалтът идва съвсем на място. “Радвам се заедно с моите съграждани всеки път, когато успяваме да им дадем още от социалните и битови придобивки, които те отдавна заслужават. Усещам, че така изпълнявам своя дълг към тях и им връщам частица от инвестираното в мен доверие”, заяви кметът Георгиев.
На улиците “Разколска”, “Момина скала”, “Шемето” и “Мело” е положен плътен асфалтобетон с дебелина 6 см на 4190 кв.м. От общината напомнят, че през май беше асфалтирана улица “Китка”, а от началото на годината са изкърпили 620 кв.м асфалтова настилка с плътен асфалтобетон с дебелина 6 см и са изградени 6 бр. изкуствени неравности („легнали полицаи”) в гр. Кресна и с. Горна Брезница. През втората половина на годината ще бъдат основно ремонтирани още няколко улици в общинския център. През следващата година се очаква да бъде асфалтирана изцяло улица “Яне Сандански” и големи части от “Цар Самуил”, “Пирин”, “Спартак” и “Влахински езера”. Средствата за асфалтиране и изграждане на нови тротоари на споменатите улици се очакват по проект на община Кресна по мярка 7.2 на ПРСР, който вече е получил изключително високата предварителна оценка и успешно е преминал първия етап на процедурата по одобрение.
“Нека моите съграждани не мислят, че това са всички ремонти и дейности по благоустрояване, които ще извършим до края на мандата, защото наред с изброеното очакваме финансиране в размер на близо 400 хиляди лева по линия на вече съществуващата местна инициативна група “Симитли, Кресна, Струмяни”, завърши Николай Георгиев.