Костадин Костадинов помпа рейтинг във фейсбук, докато драпа за кметския пост в Дупница, отговаря на въпроси на дружки

Костадин Костадинов

Общинският съветник и лидер на Обединения демократичен блок Костадин Костадинов започна във фейсбук борбата за кметския пост в Дупница. В страницата „Забелязано в Дупница” той е открил пост, който е нарекъл „Народът пита, Костадинов отговаря”. Под него се открива цяла пътека коментари – микс от въпроси и отговорите на съветника. Костадинов отговаря на въпроси като коя улица кога ще се асфалтира, бърка датите, но явно не се притеснява и продължава изявите си.

От всяко изречение мирише на предизборна кампания, тъй като коментарите на Костадинов са напоени със сърцатите фрази „загрижен съм”, „нещата не са съвсем толкова сложни”, „разбирам ви напълно”, „това е хубав въпрос”, „това е в компетенцията на кмета, не на съветника”…

Сред коментиращите личат имената на хора, близки на съветника. Те са любима компания на Костадинов за кафе ту на някой плаж, ту в центъра на града.

Най-интересното е, че Костадинов явно си е обявил и часови пояси за дискусията, а дупничани даже се питат кога изобщо смогва с работата си в частната болница.

„Приятели, днес обявих, че ще отговарям от сутринта до 14 часа. За тези, които се включват по-късно, ще кажа, че ще се включа отново към 17 часа. Питайте, не ме жалете”, пише Костадинов, като се представя като човек от народа. В отговор на въпрос той вмъква, че „аз също живея в жк ”Елица”. В апартамента на моите родители. Това за някои „приятели”, които си мислят, че живея в Бевърли Хилс”, пише той, но премълчава, че си строи разкошна вила на Дренски рид, семейството му държи строителна фирма, а един от обектите им е новата вила зад ВиК, за която цяла Дупница гърми, че е на Пламен Галев.

Както е известно, има практика световните лидери да отговарят на въпроси на хората от студиото на някоя телевизия като например Владимир Путин. Практиката беше въведена в България, а сега Костадинов я докара и в Дупница, използвайки обаче социалната мрежа. Костадинов опита да задвижи местен вестник, но се провали още на втория брой. Не просъществува много и създаденият от него сайт. Сега явно е решил явно да мине още по-тънко, като използва популярна страница във фуйсбук.

Мераците на Костадин Костадинов за кметски пост са отколешни. Както „Вяра” писа, още в началото на 2014 г. той гърмя шампанско в популярен клуб в Дупница с думите

„Аз съм бъдещият кмет на Дупница.”

Напук на веруюто на студента, че полят изпит е взет изпит, обаче предварителното поливане на кметския стол не донесе успех на Костадинов в предизборната надпревара.

През 2014 година, като шеф на Барековата партия в Дупница, инж. Костадин Костадинов направи първото си предизборно обещание – да свали 50 кг. Общинският съветник твърдо бе решил да се втали. От 147 кг пада на 97 кг до изборите. Костадинов е дал тържествено обещание на лидера на „България без цензура” Николай Бареков да стане строен като фиданка.

„Минал съм на твърда диета, защото обещах на моя лидер да отслабна с минимум 50 кг”, призна Костадинов. Уви, Костадинов не успя да спечели и тази битка.