Лунната диета е пряко свързана с фазите на Луната и влиянието им върху организма ни. Затова трябва да съобразим храненето си с тях. По време на пълнолуние организмът е най-възприемчив към диети. В този период всички клетки се пречистват от шлаките и токсините. Затова диетата при пълнолуние се основава на употребата на течности.

Диета при пълнолуние

Тя започва в навечерието на пълнолунието и продължава 24 часа. Може да се пие вода, пресни сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пие сок от прясно изцедени плодове и зеленчуци. Загубата на теглото е от 250 грама до 1 килограм.
Диетата при новолуние отвежда от организма водата, токсините и стимулира процесите на липолиза – разлагането на мазнини, складирани в клетките.

Диета при новолуние

Диетата започва в 18 часа в деня преди новолуние и продължава 36 часа. Менюто включва супи и зеленчуков бульон по 4-5 пъти на ден. Супата може да бъде приготвена от моркови, картофи, чушки, боб и други. Резултатът е прочистване на организма и намаляване на теглото с около 500 грама.

 

Лунната диета помага на организма да използва напълно запасите си от ензими, които са необходими за смилането на храната и усвояването на хранителните вещества. За да бъде максимално ефективна, тя трябва да се спазва 4 пъти в месеца – по един ден за всяка седмица и фаза на Луната. По време на всяка една от посочените фази, в рамките на 24 часа се приемат вода, зелен чай, пресни плодови и зеленчукови сокове, пише „Дарик”.
Ако гладуването цели 24 часа ви се струва невъзможно, можете отначало да го правите само по пълнолуние веднъж месечно, като след известно време добавите и новолунието и останалите междинни фази.

Лунна диета за август 2018

18 август 2018 – 10:49:47 ч. – първа четвърт

26 август 2018 – 14:57:26 ч. – пълнолуние