Августин Спасов и Симеон Станкович в помощ на националите по борба на високопланинския лагер на Белмекен

Августин Спасов и Симеон Станкович на лагера на Белмекен

Спортист №1 на Кюстендил 2017 ще бъде спариг партньор на Иво Ангелов, Станкович ще се бори в Първа Бундеслига

 

Двама от най-добрите състезатели на кюстендилския клуб по борба “Васил и Георги Илиеви”- Августин Спасов и Симеон Станкович са на подготовка с националния отбор по борба, в класическия стил на високопланинската спортна база на Белмекен.

Лагерът е част от цялостната подготовка на националните състезатели за предстоящото Световното първенство и е един от най-тежките, защото тренировките се водят на 2 050 метра надморска височина, между планините Родопи и Рила. Заедно с българите вече се готви и представителния тим на Сърбия, воден от българския треньор Стоян Добрев.

“Спортист №1 на Кюстендил 2017”, Августин Спасов и Симеон Станкович, подпомагат подготовката на избраните от Армен Назарян национални, които ще представят България на Шампионата на планетата в Будапеща (Унгария) от 20 до 28 октомври.

След Белмекен, Августин продължава подготовката в София, като ще помага на Световния и европейски шампион Иво Ангелов да бъде подготвен, както за международния турнир в Полша, така и за световното първенство.

След лагера, Симеон Станкович пък заминава за Германия, където ще участва в схватките от 1-ва Бундеслига. Там той се бори за KSV Witten.