“Пирин Ултра” 2018 и Дизела предизвикват най-добрите планински бегачи

Състезанието се провежда в сърцето на Национален парк „Пирин” в началото на октомври и е предизвикателство за всеки планински маратонец

 

Кипи трескава подготовка за провеждането на “Пирин Ултра”. Планинският ултрамаратон, който събира най-запалените бегачи от света и България, ще се проведе от 4 до 7 октомври в Банско и Пирин.

„Състезанието ще е доста интересно тази година. Късата дистанция е от 66 км, но по-интересното в случая е положителната денивелация от над 4000 метра. Контролното време е 16 часа, като по мои изчисления времето на победителя най-вероятно ще е малко над 7 часа”, разказа в „Здравей, България” Кирил Николов-Дизела.

„Освен късата дистанция има и дълга, която е 160 км. Това е много тежко състезание. И на двете дисциплини се очаква да бъдат около 250 човека”, допълни Дизела.

Първите издания на ултрамаратона „Пирин Ултра” се провеждат през септември 2016 г. и 2017 г. и бележат успех както сред бегачите, така и сред зрителите и любителите на този спорт. Третото издание става част от Световната купа по Скайрънинг.

Третото издание на Pirin Ultra става част от Световната купа по скайрънинг. Стартът на 66 км става 8-и, финален старт на дисциплината Sky Extra.