Петър Терзийски строи хотел и ресторант със 100 места в Добринище, семеен комплекс с механа се продава на промоция от 330 000 евро

Изграждането на нов хотел с ресторант в Добринище, в местността Струго, е допустимо при спазване разпоредбите на Закона за водите. Това е становището на шефа на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” Радослав Георгиев. Като възложител на инвестиционното намерение е посочено името на Петър Терзийски. Идеята е да се изгради хотел с капацитет от 120 легла и ресторант със 100 места. Възложителят предвижда захранването на обекта с вода да се извършва от собствен водоизточник – сондажен кладенец с дълбочина 12 м. Посочено е, че битово-фекалните отпадъчни води ще минават през локална причиствателна станция и след това ще се заустват в река Добринищка. Заключението е, че предвидените дейности няма да окажат негативно влияние върху водите в района.

Проверка показа, че на пазара на имоти в района на Добринище са предложени за продажба луксозни къщички в хотелски комплекс, както и семеен хотел с механа. Според спрявката напълно обзаведена и готова за живеене къщичка с панорамен изглед в местен спа комплекс се предлага на цена от 74 950 евро. Площта на имота е около 115 кв.м. Екстра е, че в къщичките има собствена сауна.

Семейният хотел, който се предлага за продажба в Добринище, е на промоция. Първоначално цената му е била 450 000 лв., а сега е намалена на 330 000 евро. Към хотела върви механа и салон за красота.

Луксозна къща в Добринище пък чупи рекордите с цена от 235 000 евро. На 176 кв. метра се разпростират 4 спални, джакузи и др., но е частично обзаведена.

Снимката

На пазара на имоти в Добринище се продават доста луксозни жилища, сред които и това за 74 950 евро в СПА комплекс.