Бенчо Бенчев ще обжалва размера на наложената му парична гаранция от 50 000 лв.

Бенчо Бенчев

Адвокатът на бизнесмена заяви, че съдебното заседание ще бъде закрито

 

Обвиненият в укривателство на несебърския бос Димитър Желязков общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев ще обжалва размера от 50 хиляди лева на наложената му мярка за неотклонение. Това ще стане в предвидения по закон тридневен срок, каза неговият адвокат Ивайло Найденов.

“Жалбата на Бенчо Бенчев срещу наложената му парична гаранция от 50 хиляди лева ще се гледа в закрито съдебно заседание”, каза още Найденов. Той не коментира мотивите, с които ще бъде обжалвано прокурорското постановление.

Преди 2 дни административният ръководител на Окръжния съд в Бургас Георги Чинев посочи, че са събрани достатъчно по обем писмени доказателства, за да се определи размерът на паричната гаранция.

“Размерът й е напълно, по наше мнение, съобразен с имущественото положение на обвиняемия Бенчев”, заяви Чинев. Очаква се съдебното заседание да бъде насрочено за утре.

Обвинението срещу Бенчев е, че на 2 август в Солун се е срещнал с Димитър Желязков-Митьо Очите и със собствения си автомобил го е транспортирал през гръцко-турската граница до Истанбул. От 2 до 4 август 2018 година му е предоставил стая в хотел “Рамада”, която е била резервирана на името на бизнесмена.