2 нови спортни площадки за 320 000 лв. изграждат в Перник

2 нови спортни площадки ще отворят врати в Перник. Спортните съоръжения се намират в кварталите „Драгановец” и „Проучване”.

Двата обекта се изграждат със собствени приходи на общината, на стойност 320 000 лв. Те ще бъдат готови до два месеца, за да влязат веднага в експлоатация.

Обектите бяха инспектирани от кмета Вяра Церовска и зам.-кмета Владислав Караилиев. 

„Радваме се всички, че ще има къде да играят децата ни, че ще бъде безопасно, тъй като имаше доста опасни железа на старата площадка и беше разрушена. Сега чакаме с нетърпение да видим крайния резултат“, споделиха родители и деца от кв. „Проучване”. Те не скриха и приятната си емоция, която са преживели при срещата си с кмета на община Перник.

„Миналата година отидохме при кмета Вяра Церовска, без да имаме определена среща, съвсем изненадващо, и бяхме приети без никакъв проблем. Децата споделиха какво искат и всичко е налице, работи се. Искаме да кажем едно голямо благодаря на д-р Церовска, че откликна на нуждите на най-малките перничани“, споделиха родителите.

В момента на площадката в кв. „Проучване” се прави цялостна реконструкция и основен ремонт.

„Разширяваме я, правим футболно и баскетболно игрище, ще има възможност да се играе и волейбол. Няма да липсват и пейки за тези, които ще си почиват или пък ще гледат. Ще има и специално осветление, за да могат децата на воля и спокойно да тренират, да играят и да се забавляват, както и техните родители“, обяви кметът Вяра Церовска.

Другото игрище се намира в парка „Митко Соколов“, кв. „Драгановец”, и е с размери 35/55 за футбол.