Депутатът Ст. Владимиров би тревога: Мостът в центъра на Перник изглежда зловещо в сравнение с този в Генуа

Станислав Владимиров

Управляващите трябва да преразгледат приоритетите при харчене на публични и европейски пари, по-важно е да се обърне внимание на опасните обекти, а не да се строи приключенски парк за милиони

 

Депутатът от БСП Станислав Владимиров предупреди за опасен мост в центъра на Перник. Той обясни, че трагедията в италианския град Генуа го е провокирала да провери състоянието на съоръженията в Пернишко.

Ето какъв е резултатът: „Трагедията в Генуа стана повод да огледам моста в центъра на Перник, един от най-натоварените в областта. Ситуацията е стресираща – на пръв поглед мостът в сърцето на града ни изглежда зловещо в сравнение с този в Генуа седмици преди трагедията. (Извадих снимка от интернет на моста в Генуа седмици преди да рухне и днес снимах моста в Перник). От години се опитвам да насоча вниманието на институциите към проблемния мост. Използвам и настоящата ситуация да привлека вниманието на управляващите за по-добро приоритизиране и разходване на публични и европейски средства. Настоявам, че осъществяването на проекти, застрашаващи здравето и живота на перничани, са далеч по-важни от санирането на сградата на общината и изграждането на парк на предизвикателствата за няколко милиона лева”, категоричен е Владимиров.