Дупничанинът Николай Николов отново ще води „Пирин фолк” в Сандански, Вили Рай ще изпълни най-големите си хитове

120 танцьори се вихрят на фестивала в курортния град

Иво Попов от Благоевград с над 1000 песни в репертоара си ще направи дует с македонската звезда Саня Ристеска

Дафина Димитрова от Радомир ще се конкурира с останалите участници с песента „Пилето ми пее, рано на сабайлем“

 

Богата танцова програма с участието на 120 танцьори ще се развихри на фестивала „Пирин фолк“ в Сандански.

Николай Николов отново ще бъде водещ на фестивала в тандем с Д. Колева.

На сцената на Летния театър в Сандански в рамките на три дни ще се изявят 7 танцови формации. Хореографиите на конкурсните песни в „Детски Пирин фолк“ на 24 август ще са на Фолклорни танцови школи „Македонци“, както и на Детски танцов състав „Звездица“ и Танцов състав към АНПТ „Отец Паисий“ към НЧ „Отец Паисий“ – Сандански. Танцовият съпровод на специалните гости Георги Гоцев, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови е на Танцов ансамбъл „Гайтан“.

Иво Попов от Благоевград и Саня Ристеска от Македония

На 25 и 26 август са изявите на ансамбъл „Чинари“. На тях са поверени хореографиите на всичките 30 конкурсни изпълнения, както и тези на известните гости Румяна Попова и Наум Петрески. Вили Рай ще представи любими песни заедно с ТА „Балканска младост“-Етрополе.
Водещи на „Пирин фолк“-Сандански 2018 и тази година ще е успешният тандем Даниела Колева и Николай Николов от Дупница.

Стана ясно, че една от участничките в конкурса за изпълнителско изкуство е певицата от Радомир Дафина Димитрова. Тя се дипломира с бакалавърска степен по специалността „Педагогика на обучението” в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград, където завършва и допълнителна специалност „Народно пеене”. След това продължава обучението си в СУ „Св. Климент Охридски” в магистърската специалност „Музикални и компютърни технологии”.

Вили Рай

Два пъти е награждавана със сребърен медал на фестивала за народни песни и танци „Орфеево изворче” и „Орфеева дарба”. През 2017 г. участва на „Пирин фолк“-Сандански с песента „Магдено, моме мори“ и в дует с Петко Захариев с авторската песен „Дар за двама“. На „Пирин фолк“-Сандански 2018 г. ще се представи с изпълнение на живо на песента „Пилето ми пее, рано на сабайлем“.

На сцената ще се качи и интересен дует – Иво Попов от  Благоевград и Саня Ристеска от македонския град Приолеп. Иво е популярен изпълнител на македонски песни. В репертоара си има над 1000 народни и авторски песни. Той има издадени четири албума. Саня Ристеска е популярна певица в Македония с няколко хитови песни и има издаден един албум. Освен с изявите си в Македония певицата има няколко турнета в Америка и Австралия. На фестивала „Пирин фолк 2018” в Конкурса за нова авторска песен ще се представят в дует с песента „Чудо ли е любовта“ (музика и текст: Иво Попов,