Боливудски актьор стрелял по мечки у нас, без да си плати, издирва го и Интерпол

Саиф Али Хан е издирван от Интерпол.

Интерпол е издирил и изпратил съобщение на една от големите звезди на Боливуд – Саиф Али Хан, след като актьорът на няколко пъти не отговарял при опитите да се свържат с него, пише индийският MumbaiMirror, цитиран от „Блиц”.

Става въпрос за лов на мечки, който той заедно със свои приятели провели в България през 2013 г. Искането на Интерпол е било изпратено до управлението на криминалната полиция в индийската столица. “Получихме писмо, в което се настоява да представим местоположението на издирвания и да помогнем в осъществяването на контакт с него.

Актьорът трябва да се появи в най-скоро време”, казва полицейски офицер. През първата седмица на този юни българското правителство е влязло във връзка с Интерпол с твърдението, че Хан и неговите приятели трябвало да платят на българска компания, занимаваща се с уреждане на ловни излети, за експедиция за лов на мечки, която се състояла през 2013 г. (В други индийски издания се говори за лов на глигани.)

Докато Хан твърди, че е платил цялата сума от 24 000 евро, от които 14 000 в брой, компанията отрича да е взела каквито и да е пари. В своя отговор до криминалната полиция в Ню Делхи актьорът поискал да му дадат малко време, за да може да си припомни събитията и да потърси необходимите документи.

През този април пък Хан беше осъден на 5 години затвор за убийството на антилопи в защитен индийски резерват. Той все още обжалва тази присъда.