“Рилски спортист” с първа победа за сезона, катурна “Вихрен” с 1:0 в сетния миг

Таранът Костадин Аджов донесе успеха на “скиорите” след удар с глава в 91-вата мин

“Рилски спортист” взе първа победа през сезона, след като се наложи над състава на “Вихрен” с минималното 1:0 в среща от втория кръг на Югозападната трета лига.

Самоковци започнаха срещата с домакински натиск и още във 2-рата минута Ивайло Захариев-Пиф обстреля стража на гостите Стефано Кунчев, но топката мина встрани от вратата. В 12-ата мин Кольо Чахов бе близо до откриване на резултата, след като засече центриране от корнер, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Кунчев. Малко по-късно Захариев изведе Чахов в наказателното поле, където защитникът на “зелено-белите” Валери Георгиев го фаулира отзад, но реферът Любомир Павлов остана безмълвен. В 22-рата мин “Рилецо” отново бе близо до гола след пробив на Калоян Янков по левия фланг. Бекът надбяга защитата на санданчани и отпрати страхотен прехвърлящ удар, но Кунчев с мъка изби коженото кълбо.

“Вихрен” отправи първия по-сериозен удар към вратата на Стилиян Бонев в 30-ата мин, когато след самостоятелен пробив Димитър Петков стреля от малък ъгъл, но изпрати топката встрани от вратата на домакините.

Точно преди края на първата част Доменик Аврамов открадна една топка в центъра на терена и тръгна смело напред. Крилото подаде на Захариев, който на свой ред пусна топката към Мартин Илиев и го изведе очи в очи с вратаря на “Вихрен” Кунчев, ала той отново се оказа последна преграда пред нападателите на “скиорите” и спаси с крак удара на Илиев.

Веднага след почивката треньорът на “Рилецо” Петър Аджов предприе офанзивни действия и пусна в игра нападателя Костадин Аджов. Именно той направи сериозен пропуск в средата на полувремето, когато получи подаване от Аврамов, но не успя да намери рамките на вратата на гостите и от два метра изпрати топката в аут.

Веднага след това гостите можеха да поведат в резултата след топовен удар на Атанас Димитров, който пое топката пред пеналта и стреля незабавно, но на сантиметри над напречната греда на самоковския страж. В следващата атака Димитър Петков от “Вихрен” отново стреля опасно, но Бонев прояви котешки рефлекс и изби топката в ъглов удар.

В заключителните минути на срещата гостите от Сандански имаха териториален превес и започнаха да изпращат центрирани топки в наказателното поле на самоковци и от двата фланга. Домакините пък спазваха строга тактическа дисциплина и изпробваха късмета си на контраатака. Така се стигна до 91-вата мин на мача, когато след изпълнение на корнер Коко Аджов се извиси над защитата на санданчани и взриви публиката на стадион “Искър”, отбелязвайки с глава за 1:0.

След изиграването на втория кръг и двата тима имат актив от по 3 точки и заемат 10-а и 11-а позиция във временното класиране. В следващия кръг представителите на рилския град гостуват в люто регионално дерби на “Марек” в Дупница, докато тимът от Пиринския край е домакин на “Пирин” (Разлог). Мачовете от междинния 3-ти кръг в дивизията ще се играят в сряда (22 август) от 18,00 ч.