„Германея“ победи коравия „Ботев“ (Ихтиман) с 1:0 в Сапарева баня

Атанас Стоилов

Атанас Стоилов: Главният съдия Димитър Буров бе перфектен и изнесе лекция по съдийство

 

Очакванията на наставника на „Германея“ Атанас Стоилов  да победят трудно гостуващия тим от Ихтиман в двубой от 2-ия кръг от първенството на Югозападна трета лига, се оказаха реалност. Първата третина беше равностойна – играеше се предимно в средата на терена. В 16-ата минута Димитър Чечев от близо обстрелва вратата на гостите, но кълбото профуча встрани от ляво на стража на „Ботев“. В 27-ата минута зрителите на стадиона в Сапарева баня ликуваха след като Калоян Йосифов центрира отлично и Борислав Ангелов с крак изпрати топката в мрежата за 1:0. В оставащата част от първото полувреме Калоян Йосифов и Кристиян Петров като по чудо не изпратиха за кълбото зад стража на гостите.

В интерес на истината и вратарят на „Германея“ Евгени Спасов отрази майсторски на два пъти опасни удари на нападателите на „Ботев“.

Втората част на срещата започна с натиск на гостите от Ихтиман. В 51-вата минута при образцова атака по левия фланг Пол Отофе тръгна на скорост, насочи топката към свободния Кристиян Петров, но той  не бе точен в завършващата част на удара. Футболистите на гостуващия тим се опитваха с центрирания да създадат някакви мелета в наказателното пола на домакините, но вратарят и защитата им играеха на ниво. В 63-ата минута Кристиян Петров озори вратаря на „Ботев“, а шест минути по-късно Евгени Спасов отрази удар на Милен Иванов майсторски. От този момент нататък гостите заиграха открито, което бе добре дошло за възпитаниците на Атанас Стоилов. До края на срещата Милен Иванов от воле, Спас Спасов и Пол Отофе обстрелваха стража на гостите, но той бе невероятен и не допусна ново попадение зад себе си.

„Перфектно изигран мач, най-вече от тактическа гледна точка от страна на нашите футболисти. Бързо прегрупиране, себераздаване и воля за победа. Тя бе напълно заслужена, като можеше да отбележим повече попадения, но не бяхме с точен мерник срещу противниковия вратар. Главният съдия Димитър Буров бе перфектен и изнесе лекция по съдийство. Винаги, когато той е главен арбитър на наши срещи, сме спокойни, защото отразява това, което се случва на терена и оставя футболистите да покажат на какво са способни“, сподели Атанас Стоилов.

Следващият мач на „Германея“е в сряда, 22 август, в Етрополе срещу местния „Чавдар”.