13 фирми се борят за саниране на 7 блока в Дупница срещу 2,4 млн. лв., най-много напират за блока на ул. “Трети гвардейски полк” 14

Комисията отваря ценовите оферти на допуснатите кандидати на втора среща, ремонтите стартират напролет

 

13 фирми кандидатстват за обществената поръчка по санирането на 7 многофамилни жилищни сгради в Дупница, чието финансиране е по ОП “Региони в растеж”, съобщиха от общинския пресцентър. На открито заседание в понеделник комисията по избор на изпълнители е отворила документите на участниците по 7-те позиции, за които общата прогнозна стойност е 2 478 881,73 лв. 7-те жилищни сгради са на ул. “Трети гвардейски полк” 12 и 14, ул. “Велико Търново” 1, ул. “Св. Иван Рилски” 72, ул. “Иван Вазов” 59, бл. 90 в жк “Бистрица” и бл. 4 в жк “Развесена върба”, а общият брой на домакинствата в тези сгради е 174.

Най-голяма е конкуренцията за санирането на блока на ул. “Трети гвардейски полк” 14, където оферти са подали 5 фирми. С една по-малко са фирмите, подали заявления за съседния блок, намиращ се на №12 на същата улица. Само по един кандидат има за бл. 4 в жк “Развесена върба” и ул. “Иван Вазов”.

7 са фирмите от София – МБ Инженеринг 2001 ЕООД, „Стиво Х” ЕООД, „Раком НТ” ЕООД, „Николов Кънстръкшън” ЕООД,  „Инвест Билд 2010” ЕООД, „Стандарт строй 2003” ЕООД и ЕТ “Васил Иванов Костов”, една от Костинброд – „Престиж-Н.С.” ЕООД, една от Кюстендил – „Рила” ЕООД. Две от участващите в процедурата фирми са от Благоевград – ЕТ “Маргарита-П-Иван Костадинов” и „Ай Би Си-Консулт” ЕООД. Двама са и участниците от Дупница – „Бул Строй БГ” ЕООД и „Меридиан” ЕООД. След като комисията обработи всички документи, ще обяви втора дата, на която ще отвори ценовите оферти на допуснатите, уточниха от общината. Очаква се санирането да страртира напролет.