Областният управител на Перник Ирена Соколова и земенката Весела Барбукова се натъкмиха с граовски носии, вдовицата Бояна Шарлопова сложи пищен накит

Ирена Соколова и Христо Димитров

Областният управител на Перник Ирена Соколова смени няколко народни носии и визии на фестивала в Жеравна. Соколова бе закичена с цветчета в косите, а народните й носии впечатлиха многобройните гости на фестивала.

Соколова с Цветан Цветанов

Тя бе в компанията на Цветан Цветанов, както и на бизнесдамата Весела Барбукова, която е родена в Земен. Нейният баща – Димитър Сотиров, е кмет на града. Самата Весела бе пременена в много интересна носия с пендари на челото и пъстра китка.  Соколова и Барбукова се спряха на типично граовски носии.

Бояна Шарлопова и Весела Барбукова Снимка: In Life

Ирена Соколова се щракна за спомен и с един от участниците в конкурса за автентична носия – Самуил, който се появи в одежди, шита за сватба от 1912 г.

Вдовицата на покойния бизнесмен с много инвестиции в Сандански Стефан Шарлопов – Бояна, също се потопи в магията на Жеравна заедно с децата си. Тя се снима с Весела Барбукова, като двете дами получиха комплименти, че са много красиви. Бояна бе комбинирала носията си с пищен накит за глава. Чаровните и известни дами от Югозапада бяха поздравени и от Христо Димитров – създател на ансамбъл „Българе” и организатор на фестивала в Жеравна.