Тома Биков: Поведението на Корнелия Нинова е провокация срещу националната сигурност

Втори проби показват, че институциите са реагирали адекватно на ситуацията с чумата по животните. Действията на БСП и безотговорното поведение на Корнелия Нинова по време на тази криза са провокация срещу националната сигурност и се надяваме компетентните органи да разследват, каза Тома Биков на пресконференция на ГЕРБ.

„Ние все още не сме чували какво мисли тя за Бенчо Бенчев. Тя реагира на този огромен скандал с фейсбук публикация. Ще припомня – Бенчев твърди, че е финансирал БСП с повече от 50 хил. лева, а централното ръководство твърди, че подобни суми не са регистрирани. Нашите съмнения са актуални, че в БСП има черни каси. Казусът с Бенчев вероятно не е изключение, той може да се окаже правило, може да се окаже модел“, каза Биков, цитиран от в. „24 часа“.

„Трябва да се каже в какво се изразява помощта на г-н Бенчев в кампанията на президента Румен Радев. Тук въпросът не е към Сметната палата, проблемът е в това, което не пише в Сметната палата. В кампанията на г-н Радев участваха безработни, социално слаби с по 6000 лева дарения. Всички тези въпроси ние ще продължим да задаваме. Дали г-жа Нинова ще отговори, аз се съмнявам. Тя се държи като собственик на работническо мениджърско дружество и превръща тази партия в това. Човек който не отговаря на важните въпроси, засягащи нея и ползва работническата част в тази формулировка за параван на мениджърските изпълнения стил Бенчо Бенчев“, добави той.

Колегата му Александър Ненков заяви, че е налице координирана атака между президента и БСП.

БСП заблуждава обществото, че благодарение на лошото управление на кметове на ГЕРБ били спрени еврофондовете, заяви Ненков. Той посочи, че фондовете се спират не заради общините, а заради управляващите органи. Кога БСП са поели отговорност за каквото и да било, попита Ненков. Подаде ли си оставка депутат, че има повдигнато обвинение за купуване на гласове, поеха ли отговорността, че бяха спрени европейските фондове по време на тяхното управление, допълни той, цитиран от БТА.