Черен ягуар за 50 000 лв. мърка в краката на Кирил Зарев от Сапарева баня, черното возило събра очите на дупничани

Страхотен черен ягуар ръмжи хищно из улиците на Дупница под наставленията на бизнесмена Кирил Зарев от Сапарева баня. Цяла Дупница разбра, че Зарев върти волана на адски мощна машина. Всички се зачудиха как е успя да стигне такъв социален статус и цъкаха с езици. Други, запознати с битието му, пък си рекоха: „Е, защо и ние не учихме енергетика като него?”. Цената на колата на старо не пада под 50 000 лв., а за нова мераклията трябва да се бръкне поне 120 000 лв.

„Евала, човекът си кара нова скъпа количка.”, коментираха клиенти на съседния ресторант, пред който беше спряло возилото. Освен, че има страхотна кола Зарев изгражда разкошен хотел в центъра на Сапарева баня, сградата е почти готова. Докато работниците още не са слезли от етажите на хотела, вече вдигат втори. Иначе той живее в разкошна къща с размерите на дворец в Сапарева баня. Зарев е един от малкото хора от Югозапада, които ходят редовно на сафари в Африка. Това е мечта за над 120 000 български ловци, но през последните години Зарев сбъдва мечтата си ежегодно.

Той беше директор на „Енергоремонт Бобов дол” АД. През 2015 г. обаче гръмна скандалът, че от години той развива частен бизнес, като дублира дейността на доскорошното държавното предприятие „Енергоремонт”. Зарев се превърна в един от новите милионери на Югозапада с частната си фирма „Фактор” ЕООД, с която извършва основни и аварийни ремонти на енергопроизводствени предприятия в региона.

През 2015 г. правеше впечатление, че партньор №1 във финансовите операции на Кирил Зарев е счетоводителката Снежана Божилова, която води сметките както на „Енергоремонт Бобов дол”, така и на „Фактор”.

Преди години Кирил Зарев успя да купи и хранителен магазин точно срещу входа на банята. Обектът беше общинска собственост, но председателят на Общинския съвет Петър Чучуганов успя да си го купи само за 19 000 лв. и да го препродаде на Кирил Зарев.