Над 50 изпълнители се качват на сцената в Сатовча за благотворителен концерт в помощ на 5-годишния Ники, нужни са му 24 000 евро

Близо 50 изпълнители и самодейци ще пеят и играят  утре на грандиозния благотворителен концерт в Сатовча „Заедно за Ники“. Талантливите  изпълнители Илиана Кръстева, Кинче Вълчева, Милко Бошнаков, Мариана Манолева, Таня Тингарова, група Роял бенд – Благоевград , Танцови формации Сатовча и др.  ще бъдат на сцената на читалището в Сатовча.

Изявата им е в подкрепа на  5-годишният Ники, който е с диагноза детска церебрална парализа. Билетите за благотворителният концерт който организират в Сатовча е на символичната цена от 2 лева.

След множеството рехабилитации, които продължават вече  5 години, семейството наскоро е било насочено за лечението на детето им в клиниката RIBEM в Истамбул. Първият курс на лечението е преминал успешно през м. юли  като Ники се е справил отлично. Взети са му били и мерки за шини, които ще му бъдат поставени при следващата рехабилитация във въпросната специализирана истамбулска клиника от където дават големи надежди ,че детето ще  пребори болестта и ще се оправи . За да се постигне обаче   добрият резултат в лечението на Ники са необходими 24 000 евро за предписаната му едногодишна  рехабилитация . В същата сума влиза и цената  за шините  .Рехабилитацията според  специалистите  в рамките на година трябва да се проведе  без прекъсване с режим – всеки месец  по 12 дни с по 2 процедури на ден. За семейството на малкия Ники сумата е непосилна.

Краси ТЕРЗИЕВА