Танцьорите на Воин Войнов, на Кирил Амбарков, на Д. Шопов… извиват суперхоро в Дупница за Съединението

С голямо хоро на централния площад „Свобода” в града ще посрещнат дупничани Деня на съединението на 6 септември (четвъртък), съобщиха организаторите от общинския отдел за култура. Във фолклорния танцов флашмоб ще се включат танцьори от местните ансамбли „Актавис” с ръководител и хореограф Воин Войнов, „Зора“ и фолк фитнес при НЧ „Зора 1858“ на общинската съветничка от ГЕРБ Дилиана Диканска, „Рила”, ръководен от Кирил Амбарков, „Абракс” на Димитър Шопов и др.

Началото на празника по случай 133-тата годишнина от съединението на Княжество България с Източна Румелия е в 10,15 часа, когато ще стартират традиционните изпълнения на Общинския духов оркестър. В 10,30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на дупнишките опълченци пред Дома на техниката. Хорото, на което от общината канят гражданите, започва в 11,00 часа.

Фолклорният танцов флашмоб е акцентът в тържествената програма, подготвена от общинската администрация за 6 септември. В акцията ще участват местните фолклорни танцови състави, а община Дупница кани всички граждани да се включат в голямото хоро на площад „Свобода“.

Снимката: Местни фолклорни състави ще извият хоро на площад „Свобода” на 6 септември.

Радина Благоева