С 6100 лв., събрани от благотворителен концерт в Сатовча, болният Ники заминава на лечение в Турция

6100 лв. бяха събрани на благотворителен концерт в Сатовча за лечението на 5-годишния Ники, който страда от церебрална парализа. Веднага по дарителската сметка на детето бяха преведени 5500 лева, а 600 лева бяха дадени на ръка на семейството за пътни и други разходи.

Благотворителния концерт откри изпълнителката Иляна Кръстева, след нея микрофона взе и певицата Марияна Манолева. Специално за благотворителната инициатива в Сатовча от Дубай пристигна и пловдивската цигуларка Таня Тингарова.

На площада в Сатовча многобройната публика аплодира бурно и представянето на Кинче Вълчева, Милко Бошнаков, на децата от 4-ти клас при СУ-Сатовча, както и танцова формация „Сатовча”.

В концерта се включиха и две певици от групата за високо пеене към местното читалище. Бабата на Ники – Гинка Джалова, със сълзи на очи и с треперещ глас благодари на организаторите за човещината. Благодарение на събраните средства Ники ще продължи лечението в истанбулската болница. За озвучаването на събитието се погрижи Фотостудио „Джовани”, а за невероятната музика – оркестър „Роял Бенд” от Благоевград.  Освен благотворителен базар децата и гостите на Сатовча днес се радваха и на сръчни художници, които рисуваха по лицата на децата.

За лечението и рехабилитациите на малкия Ники е необходима сумата от 24 000 евро. Поставената от лекарите диагноза на малчугана е детска церебрална парализа. Първият курс на лечението е преминал успешно през м. юли, като детето се е справило отлично. В истанбулската болница са му взети и мерки за изработване на шини, цената за които е включена в общата сума за лечението. Според специалистите обаче рехабилитациите на момченцето трябва да продължат една година без прекъсване в режим всеки месец по 12 дни с по 2 процедури на ден.

Веднага след благотворителния концерт семейството заминава отново за Истанбул. Оттам дават големи надежди и гаранции, че детето ще е много добре след лечението.