Прикриха сина на червен лидер в Благоевград, карал пиян

Деян Милев – синът на председателя на БСП в града Любен Милев, е заловен от пътните полицаи в нетрезво състояние.

Деян, който е професионален шофьор, е спипан зад волана солидно почерпен в центъра на Благоевград. Случаят обаче  не се съобщава официално от полицията.

Милев е тестван за алкохол, пробата доказала доста над 1,2 промила.

До залавянето му се стигнало след подаден сигнал на телефон 112 от бдителни граждани, които били в питейно заведение. След като напуснал кръчмата солидно почерпен, Деян се качил в колата си. Спрели го в района на Младежкия дом. Моментално униформените свалили регистрационните табели на автомобила, потвърдиха за еновина от КАТ-Благоевград.

Ден-два по-късно негов приятел, с когото били в автомобила, заявил пред разследващите, че не Деян, а той е шофирал. Дали ще се кредитират показанията на Кошаревския свидетел, ще стане ясно в хода на досъдебното производство.

Вероятно „рамо е дал“ и червеният лидер Любен Милев, ползвайки старите си връзки в полицията. Спасяването му от прокуратурата е наложително, тъй като без шофьорска книжка Деян ще загуби работата си в чужбина.

Преди около 6 години Деян Милев бе задържан от охранатата на магазин „Метро“ в Благоевград. Той и негов приятел тогава бяха засечени от камерите на обекта, че е задигнал спортен екип за над 80 лева. Операторът веднага пуснал алармата, а на местопрестъплението пристигнали криминалистите, които по необясними причини пропуснали да сезират прокуратурата в Благоевград, пише Е-79