Незрящите ЮЗУ студенти Феим и Нурел и тяхното бебе Денис вече имат нов дом

Незрящите Феим и Нурел и тяхното бебе Денис се нанесоха в нов дом, съобщи БТВ. Семейството живееше в студентско общежитие в Благоевград в изключително тежки условия. Историята им трогва много хора и с тяхна помощ днес семейството има ново жилище.

„Благодарни сме за усилията на всички доброволци, които помагаха, и благодарение на тях апартаментът е факт”, каза Феим. По думите му става дума за хора от цяла България. Със семейството са се свързали и хора от чужбина.

Феим учи право и му остава година и половина, докато завърши. „Оттам нататък смятам да се развивам в кантора или някъде другаде, въпросът е да работя по специалността си”, каза той.

Феим вече е бил на стаж в община Благоевград. „Не беше много лесно, защото се сблъскваш със самата практика, възлагат ти се различни задачи, за които си длъжен да дадеш всичко от себе си”, подчерта той.

Бебето на двамата ЮЗУ възпитаници се роди миналата година. Новороденото изплака в АГО на благоевградската болница, в ръцете на директора д-р Огнян Митев и д-р Орцева.

Историята на Нурел и нейния съпруг стана известна преди години. Нурел е от Разград, тя е с вродена глаукома и никога не е виждала. Средното си образование завършва в Езиковата гимназия в Шумен с профил английски и руски език и идва в Благоевград, за да е по-далеч от майка си, която я тормозела. През март 2014 г. Нурел се дипломира в ЮЗУ с успех 5.63, специалност „Приложна лингвистика с професионална квалификация преводач от и на английски и руски език”. Записва и магистратура по журналистика. Подобна е и съдбата на любимия й мъж Феим. Той е от варненско село, а двамата с Нурел се запознават в училището за слепи. След като тя пристига в Благоевград, влюбеният младеж я последвал и сега е студент по право в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград. Към ученето се отнася не по-малко сериозно от любимата си. Светлият лъч в живота им – малкият Денис, е тяхната сбъдната мечта да имат семейство и да му осигурят едно щастливо детство. Двамата винаги са се борили сами с трудностите в живота си и вярват, че с много постоянство и упоритост се постигат желаните неща.

СНИМКА:  BTV