Валери Симеонов заговори за излизане от правителството: Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем, шофьорът е виновен

Валери Симеонов
Валери Симеонов
Утре съм насрочил Национален изпълнителен комитет на партията, за да решаваме какво ще правим оттук нататък и дали ще продължаваме да участваме в управлението. Това каза вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов във връзка с поисканите от премиера и впоследствие депозирани оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, цитиран от “Фокус”. “Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста оставки вече”, коментира той. “Имаме Национален изпълнителен комитет. Не съм казвал коалиционен съвет, тъй като отдавна коалицията не функционира”, допълни Симеонов. „Ние нямаме парламентарна група, мога да говоря само за депутатите от НФСБ“, заяви Симеонов. Попитан дали вече има яснота кой ще заеме освободените постове, вицепремиерът отговори: „Ще питате този, който ги е уволнил“. Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем. Тези хора нямат абсолютно никаква вина за това, че шофьорът не си е вършил работата и е блял настрани. Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка. Това не означава, че няма дефекти по повърхността на пътното платно, но да се прехвърля всичко на това, просто е идиотско. Основната вина, заявявам го пред цялата държава, е на шофьора, на никой друг. Там същият са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкова глупаво подведена и то от медиите, и като гледам как премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достойнство, професионална кариера и качества, просто не виждам докъде ще стигне държавата“, заяви още той. Припомняме, че премиерът Борисов поиска оставките на трима министри заради трагедията с автобуса-ковчег в Своге.
Изявлението на Валери Симеонов предизвика остри реакции, десетки читатели звъняха с въпрос към него: А причината не е ли в това, че някой е откраднал пари не си е вършил работата по трасето?